Dalslands X-country i Bengtsfors

26 tum idag, i väntan på 29-tummaren som kommer om en vecka.

26 tum idag, i väntan på 29-tummaren som kommer om en vecka. Bilden är tagen efter gårdagens 30 min långa uppladdningstur.

Min gamla Casio ”orienteringsklocka” med 50 mellantider utan GPS och utan puls som jag fick i studentpresent 2001 pep kl. 05.45 idag.

Nu en timme senare sitter Ida och jag i bilen på väg mot Bengtsfors. Det är 3 grader ute, men självklart blir det kort-kort, det är ju trots allt tävling. Liniment klarar de flesta väderlekar.

3 grader enligt Renault

3 grader enligt Renault

Dalsand X-country är en ny tävling och undantar man förra årets ”provrace” så är årets upplaga den första. Och det är fullt! Kul! Tävlingen är inte med långloppscupen, så jag misstänker att elitfältet är lite smalare än t ex Mörksuggejakten och Finnmarksturen. Men det kommer nog ändå att finnas många som har bråttom i skogen.

Jag har bara cyklat MTB totalt en timme sedan jag klev av sadeln efter Bockstensturen i början av september förra året. Men jag har tränat bra i övrigt, så jag hoppas i alla fall ligga på en högre nivå än när jag började träna mountainbike i maj förra året.

Det känns tryggt att Ida följer med. Med tre veckor kvar vill jag inte vara allt för långt borta.

Jag tror jag kan ha startfältets safarigaste skor

Jag tror jag kan ha startfältets safarigaste skor. Enligt Merida-Love ska dessa Northwave-pjux ha en ”äckligt bra passform”. Vi får se efter 50 km terräng idag.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Cykel, Prylar, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.