45.0 km/h i snitt i 46 minuter

Tisdagens lagtempopass på cykel. Fort gick det.

Tisdagens lagtempopass på cykel. Fort gick det.

Robban och Ludvig Bengtsson, far och son, båda i elitklassen

Robban och Ludvig Bengtsson, far och son, båda i elitklassen

Jag ringde Z efter Olles och min 7,5 mils-tur på rullskidor i tisdags. Mitt förslag var ett testosteronstint gympass med linne och talk på Onyx, eftersom mina ben var lite möra efter den långa skejtrundan på morgonen. Men han lyckades på något konstigt sätt locka med med på lagtempoträning (på linjecyklar) med Borås cykelgalningar.

De kör varje tisdag kl. 18.00, samma tur varje gång. Start vid Abri (gamla Västbygg), sedan på Varbergsvägen, 41:an, och en sväng in mot Fritsla, där det vänder precis innan järnvägsövergången. Och tillbaka samma väg.

Jag och Mattias "Z" Carlzon

Jag och Mattias “Z” Carlzon. Personen till höger blev avställd med ca 8 km kvar och personen till vänster satt med till spurten.

Kul att kunna hänga med
Vi var ca 25 st som startade och ca 10 st som satt med hela vägen, varav ca 5-7 st som gjorde en betydande del av dragjobbet. Jag var med och tog förningar första 5 km innan det surnade till i benen, sedan satt jag på hjul fram till ca 8 km kvar. Då började det gå riktigt fort och jag fick täcka en del luckor för att en efter en flög av. Att jaga ikapp en klunga med en marschfart på 50 blås i kantvind svider fint i benen. Men jag lyckades hålla mig kvar och började t o m hjälpa till med dragjobbet igen.

Med ca 2 km kvar släpptes farten fri och då avlöste attackerna varandra. Jag hade “bra ben” som man säger på cykelspråk, men hade inte samma kräm som finåkarna när det skulle göras upp. Jag tror jag rullade in som 7:a, före bl a sverigecupvinnaren och fjolårsproffset Henrik Åbom, samt tidigare juniorlandslagsmannen Mattias Brolin. De hade dock tagit BETYDLIGT fler förningar än mig. Och spurtade nog inte lika hårt som mig. Kul ändå!

Borås i blå-gult
Övriga åkare som var med var exempelvis 2011 års landslagsman Ove Nilsson, 2009 års SM-guldmedaljör Christofer Stevensson (tror jag), evigt unge Jonas Tell, kan-inte-sluta Johan Flodin och 20-årige Ludvig Bengtsson, som kör i landslagsdressen i morgon vid 104th Scandinavian Race i Uppsala.

Härlig dag med 7,5 mil skejt och sedan 46 minuter cykel med 45.0 km/h i snitt. Resten av kvällen låg jag i fosterställning och dagen efter ägnades mer åt kartonguppackning än åt träning.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Cykel, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.