Kanske nytt besked idag

Astrids värden såg lite bättre ut på monitorerna igår. De fluktuerar en del, men sammantaget tyckte jag mig se en positiv trend. Skönt eftersom det legat på status quo några dagar. Men jag är livrädd att det går åt fel håll igen. Vi får se vad läkarna säger idag. Kanske gör de ett ultraljud för att kolla? Kanske vågar de ta ut Prostivaset i veckan (medicinen som håller “reservblodbanan” öppen)? Vi vet inte, läkarna har inte varit på plats på samma sätt under helgen.

Astrid äter väldigt varierat, inte enbart mjölk som många andra barn. Eller vad sägs om följande mediciner: Prostivas (för att hålla ductus öppen), Propranolol (betablockerare för att få höger kammare att slappna av), två breda antibiotika (för att infektionsrisken är hög med katetrar i naveln), blodförtunnande, kalcium och kanske ett par till som jag inte minns.

Ida har alltid älskat presenter. Typiskt henne att klämma ut Astrid lite före planerat ankomstdatum för att bli uppvaktad på mors dag.

Ida har alltid älskat presenter. Typiskt henne att klämma ut Astrid lite före planerat ankomstdatum för att bli uppvaktad på mors dag. Astrid fick tag i tårta och blommor på Pressbyrån på sjukhusområdet åt sin mamma.

Det får bli en detox-kur med grönt te och linssoppa när vi kommer hem.

Igår var Astrids farmor och faster på besök. Idag kommer hennes farfar, morfar och mormor. Värdet av stödet från nära och kära i sådana här situationer är tämligen svårbeskrivligt. Idag ska vi även träffa en kurator som också kommer att informera om praktiska ting. Det vi ska göra nu är tydligen att anmäla “vård av allvarligt sjukt barn” till Försäkringskassan, lite som VAB delux.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Kanske nytt besked idag

  1. Vi tänker på er och hoppas allt går bra så att ni snart får komma hem!

  2. Sara skriver:

    Heja Astrid! Sigrid har ätit (via bröstmjölken): Morfin, voltaren, alvedon, ipren, omeprazol och nu amoxicillin…. så vi får köra detox ihop. Stor kram till er alla, vi tänker på er hela tiden. Kramar!

Kommentarer är stängda.