Träningsdagbok vecka 21 – 8:15 h i Borås och Göteborg

Här slås nog många rekord

Här slås nog många rekord

Måndag 21 maj: Vila
Tisdag 22 maj
:
– 5000 m SkiErg test. 18.34 min, 33 s från personbästa. Motstånd 6. OK tid. Kände mig inte lika rapp som slutet av förra veckan. Tot 25 min.
– 4:12 h landsvägscykling med Robert Malmgren. Ca 31.2 km/h i snitt, låg inte på rulle. Hyfsad distansfart stora delar av den kuperade rundan. Bl a Hyberg, Fristad, Vänga, Vemmelhult, Hedared, Töllsjö, Gesebol, Olsfors, Bollebygd (lunchstopp), Hyssna och Seglora. Räknar 1 h A2. Kändes bra, sol.
Underbara Astrid föddes på kvällen, årets vackraste dag i dubbel bemärkelse.
Onsdag 23 maj:
“Vila”. Den hemska dagen.
Torsdag 24 maj
: “Vila”. Läget bättre idag.
Fredag 25 maj
:
– 40 min löpning i A2-tempo (3.59 min/km på platt grusväg). Sprang till grusåttan vid Skatås och ett varv där. Skönt att komma ut och rensa skallen. Tyvärr lite ont i sätesmuskeln.
Lördag 26 maj
:
– Rullskidsint K med 3:or i Mastenbacken. Från P-infarten GLTK-hallen till “porten” på toppen. 8.34-8.33-8.20. Ca 7-8 min vila. Per Löwendahl 30, 20 resp 7 s före med 2:or, hängde honom halva sista. Sol, varmt och torrt. Totalt 1:20 h.
Söndag 27 maj
:
– Rullskidsint K med 3:or. Först King of the Hill-backen (11.48 min, Löwis 14 s före med 2:or, hängde honom ca 9 min), sedan några kortare int, totalt 24 min A3. Kändes bra, blev rejält trött. Fint att åka i bl a Öjersjö, Kallebäck och Örgryte. Sol, varmt och torrt. Totalt 1:38 h.

Totalt 8:15 h inkl 1:08 h A3 (hårt) och 1:40 h A2 (halvhårt). Ingen styrka.

Kommentarer: Plötsligt blev Astrid viktigare än träning. Men det kändes i alla fall hyfsat både före och efter födseln. Kommer sikta på ett rejält pass på 45 min till 1,5 h per dag i nästa vecka, men kommer att ta en dag i sänder. Kanske King of the Hill rullskidstävling till helgen, det blir lagom uppvärmning att åka rullskidor till starten i Partille från Östra Sjukhuset, ca 10-15 min.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Cykel, Löpning, Rullskidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.