Majbäck i Lidingöloppet

Så här såg jag ut i Lidingöloppet 2006, då jag blev 12:a på tiden 1.52. Bakom mig ligger Anders Szalkai, men han ställde jag minsann av sista milen.

Så här såg jag ut i Lidingöloppet 2006, då jag blev 12:a på tiden 1.52. Bakom mig ligger Anders Szalkai, men han ställde jag minsann av sista milen.

Jag pratade i telefon med Christer Majbäck på vallaföretaget Skigo igår. Förutom sitt VM-guld i stafett 1989 och OS-brons på 10 km K 1992 var han även helt OK på att springa. När han kom 8:a i Lidingöloppet ”någon gång på 90-talet” (han mindes inte själv) gick det på 1.41.01. Det är dryga 33 min per mil på 30 km kuperad terräng. IMPONERANDE! Han sade att han tränade ca 12 timmar löpning i veckan på den tiden, uppdelat på 5 pass. Många 3 timmarspass.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Löpning, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Majbäck i Lidingöloppet

  1. Anders skriver:

    Kunde vara intressant att läsa lite mer hur du ser på löpning…? Vad jag förstått har du en skada, hur mycket ska man träna och hur? Dämpning eller barfotataliban?

    • Erik Wickström skriver:

      Ja, jag har tyvärr en skada som är segdragen. Gällande barfotalöpning tycker jag att FiveFingersskor är jättebra vardagsskor och gymskor. Men att springa mer än 20 min i sådana är många gånger ett högriskprojekt.

Kommentarsfältet är stängt.