Strava träningsapp

Efter tips av Fredrik Lindström i Borås CA har jag för första gången prövat Strava den här veckan. Det är i mångt och mycket en vanlig träningsapp som Runkeeper, iBiker etc med kurvor på fart, distans, höjdskillnader och delningsmöjligheter för t ex Twitter och Facebook.

Men Strava har något de andra inte har: Man kan lägga in egna sträckor, så kallade segment. Exempelvis lägger man via GPSen in en startpunkt i botten av en backe och en målpunkt i toppen av en backe. När en annan Strava-användare kör samma sträcka (lär väl kunna diffa på ett tiotal meter och några sekunder) får denna person en tid. På så sätt går det enkelt att ha tävlingar på olika testrundor och backar, till exempel mina intervallerpass i Halensbacken (löpning och skidgång), Soptippsbacken (rullskidor) och Henrik Öijers runda ”Skuggarvstempot” i Dalarna. Tyvärr blir det inte exakt på sekunden.

Här är min första runda med Strava, 75 km lugnt på cyclocrossen, mestadels grusväg. Med iFånen på styrstammen i hållare och podversioner av Sommar i P1 i lurarna.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Cykel, Prylar, Träning och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Strava träningsapp

  1. Ida skriver:

    En bra app Erik! Kör alla MTB och några löp med denna.

Kommentarer är stängda.