Karlsnäsrullen 5 aug 2012 utanför Ronneby

Jag blir allt oftare inbjuden till olika tävlingar som bloggare. Det känns lite kul och ärofyllt, även i fall det ibland bara handlar om täckta startavgifter och del av resekostnaderna. I veckan tackade jag ja till ett erbjudande att åka till Ronneby 5 augusti för att delta i Karlsnäsrullen 29 km K med individuell start (se inbjudan här).

Tobias Westman, förra års segrare i Karlsnäsrullen

Tobias Westman, förra års segrare i Karlsnäsrullen

Det kunde inte bli bättre tajming! Ida och jag har pratat om att åka till Blekinge i flera år, det har sedan högstadiet varit det enda landskapet där jag inte varit. Dessutom bor vår vän svärmorsdrömmen Mårten Larsson i örlogsstaden Karlskrona (ytterligare ett av Unescos svenska världsarv blir avbockat, 8 av 15 då klara för min och Idas del) i sommar. Mårten utbildar sig till läkare och sommarjobbar/gör praktik där. Just helgen 5 augusti kommer även våra vänner Sofia och Linnéa dit för att paddla i Blekinges skärgård. Tajmningen kunde som sagt inte blivit bättre, det blir en härlig semester på tre dagar för Ida, Astrid, Mora-Nisse och mig!

Tävlingen avgörs vid flygflottiljen F17 norr om Ronneby och förra året vann Tobias Westman. Se resultat här och trevlig och lite annorlunda loppsrapport här. Karlsnäsrullen är tillsammans med Lindénarullen en av få rullskidstävling i Sverige som avgörs med individuell start, om man bortser från prologerna i jaktstarterna.

Hoppas ni också kommer och njuter av Blekinge och Karlsnäsrullen!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Rullskidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.