Ida mot CykelVasan

Ida med CK Uni-tröja (Uppsalaklubb), Borås CA-byxor anno gamla, pryltestskor och typ ICA-hjälm. Mot toppform!

Ida med CK Uni-tröja (Uppsalaklubb), Borås CA-byxor anno gamla, pryltestskor och typ ICA-hjälm. Mot toppform!

Min fru Ida, tillika världens bästa tjej, körde i förra veckan sitt första träningspass sedan i februari. Senast var när hon lät Astrid (som då låg i magen) åka skidor i Vasaloppsspåret.

Det är faktiskt Ida själv som börjar bli riktigt sugen på att träna för att “bli av med ett par mammakilon” och helt enkelt bli lite tränad. Ida ska åka CykelVasan 30 km, dagen innan jag ska cykla huvudtävlingen. Hon har ingen MTB, men hoppas kunna köra 2 st 15 km-pass per vecka på racern för att vänja ben och rumpa för en tur på Vasaloppsspåret mellan Oxberg och Mora.

När Ida är ute och cyklar brukar Astrid och jag prata om sådant vi helst gör utan mamman i familjen. Mora-Nisse är nu äntligen tillbaks efter en tid i Uppsala och han kommer naturligtvis att få delta i samtalen.

Nils “Mora-Nisse” Karlsson är nu begraven och det ska tydligen ha varit en fin ceremoni. Hade jag bott närmare hade jag varit på plats. Jag kanske läser om hans bok “I vita spår” istället. Skidkungen Mora-Nisse kommer alltid betyda mycket för mig och jag hoppas kunna besöka hans grav framöver.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Barn, Cykel, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Ida mot CykelVasan

 1. Pj Norman skriver:

  Den måste du för bövelen läsa! En klassiker!

  • Erik Wickström skriver:

   En gng har jag lst den, kanske dags igen!

   • Pj Norman skriver:

    Helt var ju helt sjukt överlägsen. Lite kul att läsa om vasaloppen, dom hade tydligen tid att sätta sig ner o proviantera på på vätske/mat stationerna. Kanske behövdes med tanke på spårkvalite o material etc. Riktiga tuffingar!

Kommentarer är stängda.