Dop i Mullhyttan

David, Sigrid och Sara

David, Sigrid och Sara

Våra vänner David och Sara från Uppsala födde en kompis till Astrid i våras. Till och med en dryg månad innan Astrid kom till världen. Sigrid heter hon, särskilt nu efter namngivningsceremonin.

Ida, Astrid och jag var alltså på namngivningsceremoni i helgen, i idylliska Mullhyttan i Lekebergs kommun. När jag kom dit var jag smått desperat över att jag inte kände igen namnet Lekeberg, jag som trodde jag hade koll på alla kommuner och städer i Sverige i samband med att jag lärde mig alla riktnummer för över 10 år sedan. Men sedan fick jag reda på att Lekeberg mest är kommunnamnet, Fjugesta är huvudort. Då trillade polletten ned: just det, Fjugesta-Svartå 0585.

Jag har varit på dop tidigare, men aldrig en hednisk namngivningsceremoni. Det var ungefär likadant som den kristna varianten: fina föräldrar, fint barn, fin musik, fin sång, fina ord, fina kakor och jäkligt gott surdegsbröd bakat av Sara själv. Platsen för namngivningsceremonin i Mullhyttan var hur vackert och pittoreskt som helst, besök gärna bruksområdet vid Kvarngården om fortskaffningsmedlet vill åt det hållet. Fadern David hade cyklat dit dagen innan, 20 mil från Uppsala. Men han hade medvind, så det räknas knappt.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Barn, Cykel, Mat och dryck, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.