Fredrik Swahn vinnare – 18.43 min och trött

Duarthlon-SM 2009. Fredrik Swahn, Erik Norén och jag vinner lagtävlinen. Personen längst till höger är Clas Björling, kändes coolt att kolla ned på honom denna dag. Björling är för övrigt en mycket ödmjuk och snäll kille som jag pratat med 5-10 gånger.

Duarthlon-SM 2009. Erik Norén, Fredrik Swahn och jag vinner lagtävlinen. Personen längst till höger är Clas Björling, kändes häftigt att kolla ned på honom denna dag. Björling är för övrigt en mycket ödmjuk och snäll kille som jag pratat med 5-10 gånger. Denne triathlet har det svenska rekordet på ironmandistansen.

Idag drog jag 5000 meter SkiErg för att kunna utse en vinnare av bloggtävlingen. Det var första hårda passet på över en vecka (inkl en sjukdomsperiod), så jag var väl inte direkt i mitt livs form. Det märkes även på resultatet: 18.43 min, 42 s från personbästa. Det brukar ta tid för mig att komma igång efter så många dagars träningsuppehåll.

Redan från början gick det tungt och efter 1500 m tappade jag 1.50 min/500 m-snittet. Men det var skönt att vara tillbaks på mysiga pulsnivåer, 5000 m SkiErg är bland det jobbigaste jag vet.

Fredrik Swahn drack mjölk efter duathlon-VM i Belgien 2008 då jag firade min 31:a-plats med vin (Fredrik slog mig som vanligt)

Fredrik Swahn drack mjölk efter duathlon-VM i Belgien 2008 då jag firade min 31:a-plats med vin (Fredrik slog mig som vanligt). Ändrar du dryckesvanor nu Fredrik?

Intressant nog var det ingen av de 71 kommentarerna som innehöll en gissning med så ”hög” (läs dålig) tid, så jag får tacka att ni har så höga tankar om mig! Den långsammaste gissningen hade inte oväntat min gode vän och före detta Uppsalagranne Fredrik Swahn lagt: 18.35 min. Fredrik har vunnit flera SM-guld i duathlon (varav ett i lag tillsammans med mig och Erik Norén för Väsby SS, 2009 i Knivsta) och är ingen som försöker vara snäll och gulligulla i onödan. Det är kanske därför han är en sådan god vän. En sann pragmatiker man kan lita på!

När Ida och jag bodde i Uppsala hade vi många jättetrevliga sällskapsspelkvällar hos Fredrik och hans Jenni, även hon SM-guldmedaljör i duathlon. En gång drack jag tre koppar kaffe hos dom vid niotiden på kvällen och kunde sedan inte somna förrän kl 5 på morgonen. Men i övrigt serverades det mindre potenta drycker, vin ingick inte i repertoaren, i alla fall inte då. Därför känns det extra spännande att just Fredrik sopar hem bucklan och vinner en vinprovning för två personer, bloggtävlingens pris.

Tack alla ni som tävlade och ursäkta att jag inte kunde köra i toppform, då hade just DU vunnit!

Detta hände i morse

Detta hände i morse

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Fredrik Swahn vinnare – 18.43 min och trött

  1. Fredrik skriver:

    Yes! Här ska klunkas rödtjut tills levern ber om nåd! Tack Erik för ett fint reportage och omdöme. Mjölkbilden från Belgien är en av mina favoriter, jäklar vad gott vi mådde då. Ska du med till Fuerte Ventura på en långdistansduathlon i oktober? Jag lovar att bjussa på valfri dryck efter genomfört lopp.

Kommentarer är stängda.