Såken Runt löpning

Läckra FiveFingers

Läckra FiveFingers

Olle Häggdahl och jag sprang leden Såken Runt igår. Det sägs vara 17 km runt sjön med en blandning av stig och grusväg, mest stig faktiskt. Ibland är det lite väl stökigt, vilken tvingen en att gå ett tiotal meter då och då, men mestadels är det fin och lagom kuperad löpning. En gång cyklade jag runt, men det är inget jag rekommenderar.

Det tog 1:33 h i hyfsad distansfart där det gick att springa på. På de knixiga stigarna gick det under långa sträckor i promenadtempo. Naturligtvis testade jag Olle i några uppförsbackar och det kändes skönt att enkelt kunna lämna honom bakom mig. Han springer för övrigt alla pass i FiveFingers, inkl sitt långpass på 50 km för några veckor sedan. Olles vader är gjorda av stål.

Varför ser Olle så arg ut?

Varför ser Olle så arg ut? Kanske för att han precis blev ifrånsprungen.

Leden Såken Runt har jag sprungit (eller vandrat med Ida) ca 10 gånger och jag kan verkligen rekommendera denna naturupplevelse i Aplared/Hillared utanför Borås. I år har de ändrad dragningen ett par kilometer på ett ställe och för andra gången förbättrat skyltningen. Nu är det äntligen lätt att hitta för den som aldrig har sprungit där förr.

Mysmiddag i stugan efteråt med Josefin, Martin och Per på besök

Mysmiddag i stugan efteråt med Josefin, Martin och Per på besök

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Löpning, Träning och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Såken Runt löpning

  1. Snyggt! Jag tror Olle får äta lite mer gröt på morgonen om han ska kunna hänga med på rullskidtävlingarna i höst 🙂

  2. Pierre skriver:

    Gott att skyltningen är bättre då kan man kanske släpa sig runt sjöeländet till slut

  3. Olle Häggdahl skriver:

    Sprang faktiskt femmilaren i inov-8… Kan bli tufft utför när man är så slimmad, kanske bättre att lägga på sig några kilon runt magen som Herr Bergengren om man vill rulla fort…

Kommentarer är stängda.