Dischjul till rullskidor, Eagle Sport

Dischjul från Eagle Sport till tävlingsrullskidor i skejt

Dischjul från Eagle Sport till tävlingsrullskidor i skejt

Ida åkte till Östra Sjukhuset idag för att hämta medicin till Astids hjärta. Hon får en flytande form av betablockeraren Propranolol tre gånger om dagen för att höger kammare ska lära sig att slappna av. Den fick jobba hårt då hennes ena hjärtklaff var i princip helt stängd under graviditeten. Astrid mår bra nu och även ifall hon måste ballongspränga klaffen igen så ser alla värden bra ut.

Dock är hon troligtvis komjölksallergiker, precis som ca 2 procent av alla bebisar. Ida som ammar får avstå ALLA mjölkprodukter, inklusive tårta, glass, parmesanost, tsatsiki, gräddsåser och mycket annat som hon gärna njuter. Ida är fantastisk på att inte klaga över det och är bara glad att Astrid mår bra, strongt! Har vi tur går Astrids komjölksproteinallergi över: “Prognosen är god och flertalet utvecklar klinisk tolerans inom 2-3 år.”

Falsk tillgänglighet
Tillbaks till Propranololet. Medicinen fanns inte på något apotek i Borås eller Göteborg, utan var en beställningsvara som tog en veckan att få hem. I väntan lånar vi från barnkardiologen i Göteborg.

DET ÄR DÄRFÖR DET SKA VARA MONOPOL PÅ APOTEKET OCH SYSTEMBOLAGET. Tro fan apoteken skiter i udda produkter om det privatiseras. Hade jag ägt ett apotek där jag ville tjäna pengar skulle jag nog också satsa mer på hudsalva, tandhygiensprodukter, allergipiller och andra storsäljare än medicin mot sällsynta barnsjukdomar. Det samma gäller Systembolaget. Jag är livrädd för att det ska säljas ut på samma sätt. Då kommer förmodligen den kompetenta personalen försvinna och kvar bli ett urvattnat sortiment av spanska 69 kr-viner med bra marginal. I denna frågan är jag väldigt lite moderat.

Självklart kan jag lyssna på argument som “fler apotek, längre öppettider och bättre tillgänglighet”. Men jag ser hellre att min dotter får en ovanlig medicin för sitt bebishjärta än att jag kan köpa en bakteriedödande munsköljsvätska mitt i natten, potentiellt 3 kr billigare än innan monopolet försvann. Tillgänglighet för mig betyder något annat.

Dischjulsskidor till försäljning
Hur som helst, på vägen hem lyckades jag på något magiskt sätt få Ida att svänga förbi Westman och hämta fyra splajdans nya dischjul till rullskidor. Jag har inte testat än, men längtar redan. 2795 kr + bindning säljer jag tävlingsskejt med dischjul för. Det finns ett rejält lager. Passa på att komma stekandes de häftigaste och modernaste rullskidorna!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Barn, Rullskidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Dischjul till rullskidor, Eagle Sport

 1. Emil skriver:

  Du är inte bara grym på att idrotta, du har även en väldigt sund och vettig åsikt 🙂

 2. Tell skriver:

  Härligt rutet om apoteken !!! Jag delar din åsikt fullt ut 🙂

 3. westcorktri skriver:

  Det finns getmjolks mjolkersattning, nagot dyrare men mildare an komjolk

 4. mickech skriver:

  Bra åsikter om privatiseringen av apoteken. Har också stött på bekymmer….

Kommentarer är stängda.