Karlsnäsrullen 2012 the story

Resultat Karlsnäsrullen 2012 finns här.

Läs arrangörens resumé här och Fia Jobs bertättelse om loppet här.

Fia Jobs och Daniel Olsson, gårdagens segrare

Fia Jobs och Daniel Olsson, gårdagens segrare

Det märks att man är 29 år. För tio år sedan hade jag helt klart inte lyssnat på min armbåge. Men igår kändes det dumt att förvärra något. När jag tog en rullskidstur på ca 15 km dagen innan kände jag att armbågen definitivt inte var redo för 29 km fullt blås. Så jag valde att skejta utan stavar istället, utom tävlan. Våren har varit fullpackad med familj, två hus i renoveringsbehov och heltidsjobb+, så då har rehabträning, styrka, stretching och andra skadepreventiva åtgärder hamnat långt ner på prioriteringslistan. Då jag har tränat har det mest blivit konditionsträning och sedan direkt tillbaks till annat. Nu är armbågsrehab högst upp på listan.

Hur som helst. Jag benskejtade i alla fall sträckan idag och det kändes bra. Två varv á drygt 14,5 km och jag körde andra varvet ca 10 s fortare än första. Tiden blev 1:00:43, så jag drygt 29 km/h i snitt. Det var jag jättenöjd med utan stavar med tanke på att banan var lite knixig på småvägar och allt annat än platt.

David Jönsson visar en ny bromsteknik innan start

David Jönsson visar en ny bromsteknik innan start

Skrällseger i herrklassen
Innan start spanade jag in David Jönsson och Gustaf Pettersson, jag misstänkte att de skulle bli männen att slå idag. Men de blev “bara” 3:a och 4:a. Vann gjorde istället en för mig okänd man: Daniel Olsson från Karlslund IF åkte 2,5 min långsammare än mig, fast klassiskt förstås. 2:a blev Johannes Knoll, som jag minns från juniortiden. Han tävlade för Kalix och var (och är) två år yngre mig. Han blev som bäst 9:a på junior-SM, men sedan lade han av. Precis som alla andra tog han ett recidiv för några år sedan och satsar nu på alla möjliga konditionsidrotter, inklusive En Svensk Klassiker och triathlon.

STORT TACK Ronneby OK för ett jättetrevligt arrangemang. Banan var superfin: trevliga, bilfria vägar utan några svåra nedförsbackar. Stämningen var också på topp, det är verkligen familjär känsla på rullskidstävlingar. Jag gillar att vi är som ett stort kompisgäng. Nästa år hoppas jag arrangören marknadsför tävlingen bättre: ser till att synas på förbundets sida tidigt, skriver pressmeddelanden till skidsajter som sweski.com och langd.se, startar en Facebookgrupp och skriver mer om tävlingen på sin egen hemsida (banprofil, karta, karta till startplatsen etc). Nästa år räknar jag med att just DU kommer!

Efteråt fortsatte Ida, Astrid, Mora-Nisse och jag vårt tokturistande i Blekinge. Mer om det en annan gång. Nu är jag i alla fall hemma i Borås fram till torsdag, då det bär av norrut igen.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Rullskidor, tävling (sedan juli 2012), Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.