Ulricehamnsloppet revisited

Fikapaus i Ulricehamnsloppet. Jag var 5:e kilometer, ca 1 dl åt gången. Sportdryck med koffein hela vägen. Sista milen med en gel i drycken.

Fikapaus i Ulricehamnsloppet. Jag drack var 5:e kilometer, ca 1 dl åt gången. Sportdryck med koffein hela vägen. Sista milen med en gel i drycken.

Bilderna i detta inlägg är tagna av den våldsamt trevlige Martin Eckervad, ledare för Ski Team Syd.

Jag har fått många frågor om gårdagens händelser på upploppet i Ulricehamnsloppet. Så jag får väl ta bladet från munnen. I stort sätt alla i publiken verkade tycka att jag var den värdiga vinnaren. Inte nog med att många vuxna kom fram till mig efteråt, till och med en liten flicka i 10 års-åldern som jag aldrig träffat tidigare sade: “Jag tycker att du borde ha vunnit”. Sånt värmer.

Jag kom som sagt först in på stadion och hade innerspår strax före U-svängen drygt 50 meter innan målgång. Det publiken sade var att Markus Jönsson körde på mina skidor, körde på mina stavar, körde utanför banan och åkte om på insidan (vilket han också erkänt), samt skejtade i början av upploppet.

DSC_0712Markus är hur som helst i mycket bra form och har goda möjligheter att göra ett riktigt bra Vasalopp. Vi gjorde ett bra arbete tillsammans i loppet och hjälpte båda till att hålla farten uppe när vi skakat av oss de andra.

För övrigt är det väldigt roligt med långlopp. Vi är som en familj. Det känns som alla känner alla snart. Här kommer en liten presentation av gårdagens topp 10-lista.

1:a Markus Jönsson, Tranemo IF: Gick på Ulricehamns skidgymnasium samtidigt som mig. Född 1981. Jobbar bland annat med Rode och Swenor, ca 50 % tror jag. Bor i hus i Ulricehamn med sambo och barn.

2:a Jag

3:a Marcus “Snygge-Marus” Johansson, Ulricehamns IF: En riktigt hunk som hjälper sin pappa med husbyggen då han inte tränar. Bor utanför Liared utanför Hössna utanför Ulricehamn. Marcus, Emil Ekman och jag har rest mycket ihop på läger och tävlingar. Båda är födda 1990 så jag känner mig som en pappa åt dom. Det är svårt att inte ha roligt med Emil och Marcus.

4:a Oskar Lund, Hallby SOK: När jag åkte för Hallby 2011 fick Oskar och jag mycket tid tillsammans för att äta kalaspuffar, lyssna på Eurotechno och prata USA-minnen (han pluggade också där). När jag blev 52:a i Vasaloppet lånade jag hans skidor, så han kommer för alltid att ligga “plus” på mig. Petit-Oskar älskar små saker (kök, telefon, USB-minne, laptop etc). Allt han äger är smått. Vi har även åkt till en del MTB-tävlingar ihop och då blir det mycket Absolute Dance i bilen.

DSC_06985:a Christian Olsson, Tranemo IF: Jag vet inte hur gammal Christian är, men jag minns att han var gammal redan då jag var junior. Christian har stått i Vasaloppets elitled i 100 år och har försökt sluta tävla väldigt länge, men misslyckas ständigt. Är det någon som klagar på att han aldrig tränar så är det Christian. Men han är samtidigt väldigt trevligt och är lätt att skämta med. Tack för att du fortsätter Christian, sluta inte!

6:a Daniel Abrahamsson, Borås SK. Född 1987 och verkligen på uppåtgående. Står i led 1 i Vasan, men har möjlighet att gå in topp 150 i Vasan i år. Daniel jobbar på Intersport, dit jag brukar gå med barnvagnen på mina pappadagar. Som löpare kommer nog Daniel att subba 34 min på milen när som helst och på att diagonala är han svårslagen. Vi har tränat löpning, rullskidor och skidor en del ihop och den killen är riktigt snäll. Så långt ifrån kaxig man kan komma.

7:a Martin Henricsson, Ulricehamns IF. Martin är ett år äldre än mig och vi gick på skidgymnasium ihop. Han åkte till sig ett JSM-brons i sprint då. Nu är han pappa och läkarstuderande i Göteborg. Han tränar nog minst i hela Vasaloppets elitled, men är typ ännu mer talangfull än Martin Josefsson. Sådana där människor som bara har det i sig, grymma talanger! Martin är en kul kille och förhoppningsvis börjar han tävla mer.

DSC_07508:a Martin Gotting, Ulricehamns IF. Honom känner jag inte så bra än, men vi bodde ihop i Bruksvallarna en långhelg så vi har sett varandra nakna åtminstone. Martin kommer från cyklingen och är BRUTAL i sin träning. Han bor hemma på gården i Köttkulla/Grönahög och standardpasset är fullt blås i två timmar, på läger två gånger per dag. Martin står i elitledet på Vasan och är ett härligt exempel på hur hårt träning lönar sig. Han har börjat sent och var inte speciellt bra som 18-åring. Men topp 100 i Vasan är fullt möjligt.

9:a Jesper Brofjärd, Borås SK. Jesper var tillsammans med Kristian Olofsson (2 meter i höjdhopp) en duktig ungdomsåkare för Hestra IF. Sedan gick det lite så och så några år innan han plötsligt visade var skåpet skulle stå och körde in strax utanför topp 100 i Vasaloppet förra året. Jesper och jag tränar ihop ibland i den vackra staden Borås.

10:a Tobias Westman, IK Stern. Tobias och jag är goda vänner och pratas vid varje vecka. Rullskidsikonen kan ha en kaxigt yttre ibland, men jag vet få skidåkare som är så ödmjuka, hjälpsamma och stöttande som Tobias. Han bor i Göteborg och tränar mindre än han tävlar, men håller fortfarande en hög nivå. Någon gång ska jag slå dig på rullskidorna Tobias!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Ulricehamnsloppet revisited

 1. Skidglädje skriver:

  Och vilket lopp kör ni / rekommenderas nästa helg? Rallarloppet, Ymer, Åkulla?
  Tack för att du bloggar igen!

  • Erik Wickström skriver:

   Tack!
   Är jag subjektiv rekommenderar jag Ymerloppet, eftersom jag är boråsare 🙂
   Är jag objektiv rekommenderar jag Rallarloppet, eftersom det det inte blir ett varvlopp på en konstsnöslinga.

 2. Löwet skriver:

  Annars vore det här en tävling för dig om du orkar någon gång:
  http://grenaderen.spjelkavik.net/

Kommentarer är stängda.