Z och Rickard Bergengren

Mattias Carlzon och Rickard Bergengren. Alltid skitroliga att träna med. Mycket diskussioner kring nya prylar, puls och spannhöjder.

Mattias Carlzon och Rickard Bergengren. Alltid skitroliga att träna med. Mycket diskussioner kring nya prylar, puls och spannhöjder.

För drygt tre år sedan gick min pappas närmsta vän bort. Han bodde 20 mil bort, så de träffades främst på semestrar och helger. Min far pratar sällan känslor, men ganska ofta nuförtiden säger han : “Det är inte lika kul att träna längre, man kan ju inte ringa Yngve och sagt att man har kört 2 mil skejt efter jobbet. Jag vet inte vem jag ska ringa och berätta det för nu.” Pappa tränar skidor ett par gånger i veckan på vintern och tidigare ringde alltid Yngve och han till varandra för att hetsa/peppa. Det går inte längre och min fars motivation har dalat.

Rickard Bergengren, Ski Team Skåne, i Ulricehamnsloppet i söndags. Foto: Martin Eckervad, Ski Team Syd.

Rickard Bergengren, Ski Team Skåne, i Ulricehamnsloppet i söndags. Foto: Martin Eckervad, Ski Team Syd. Jag väntar fortfarande på att hitta en människa med mer positiv energi än den här grabben. Rickards mormor bor i ett jättefint hus i Borås fullt med tavlor på väggarna och en skitstor flygel i vardagsrummet. Det är roligt varje gång han är uppe i Västergötland.

Virtuellt umgänge träningskompisar emellan är ett väldigt roligt inslag i vardagen, att kunna ringa/SMSa/MMSa/mejla/faxa//flaskposta/Tweeta/Facebooka/FunBeata/Strava någon när man har tränat. Mina kompisar Mattias “Z” Carlzon och Rickard Bergengren har precis som mig en SkiErg hemma. När vi kör ett tufft intervallpass eller 5000 m testlopp på stakmaskinen är det standard att ta en bild på displayen som visar resultatet och MMSa till de andra två. Det är roligt, både att skicka ut (i a f om resultatet är hyfsat bra…) och att få.

Z, Rickard och jag var för övrigt på en fin skidtur i Ulricehamn dagen innan Ulricehamnsloppet. Vi testade banan och skidor. Och hade trevligt i Rickards generösa taxibil fram och tillbaka från Borås. Både Z (430:e Vasaloppet 2012) och Rickard (659:a Vasaloppet 2011) har tagit stora kliv i år, så det ska bli kul att se vad de kan hitta på första söndagen i mars.

Z älskar prylar. Pistmaskinen är inget undantag. Då han var elitcyklist jobbade han som pistmaskinsförare på skidstadion och nu hoppar han in då Peder Öberg (som normalt kör upp spåren) är i Alperna. Mattias är stilpolis utöver det vanliga och himlar med ögonen när jag inte har den perfekta färgmatchningen på träningspass. Det värsta han vet är när jag cyklar i mina svarta bomullssockar från Intersport. Därför använder jag alltid dom.

Z älskar prylar. Pistmaskinen är inget undantag. Då han var elitcyklist jobbade han som pistmaskinsförare på skidstadion och nu hoppar han in då Peder Öberg (som normalt kör upp spåren) är i Alperna. Mattias är stilpolis utöver det vanliga och himlar med ögonen när jag inte har den perfekta färgmatchningen på träningspass. Det värsta han vet är när jag cyklar i mina svarta bomullssockar från Intersport. Därför använder jag alltid dom.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.