Korvgrillning i Läde

Läde, mitt emellan Hökberg och Eldris

Läde, mitt emellan Hökberg och Eldris

När Ida eldar minskar syret för skidåkare

När Ida eldar minskar syret för skidåkare

Jag vilade idag för att försöka läka min skada. Istället blev det skidtester, jobb och en härlig krovgrillning i Läde. Ida, Astrid och jag gjorde vårt bästa för att båda heja på och rökförgifta Öppet Spår-åkarna.

De som känner Ida vet att hon älskar eld och med lite tidningspapper, en bunt wellpapp och en säck Statoil-ved kan vad som helst hända. Det brann och rök så det stod härliga till, och först när jag (som är son till en brandtekniker) stryrde upp det hela blev det en bra glöd så vi kunde grilla våra 8 korvar.

DSC_0562Det var härligt att sitta där i solen mitt emellan Hökberg och Eldris och titta på alla kämpar. Astrid får verkligen se allt inom Vasaloppets ramar. Helt klart är att hon som barn och ungdom antingen kommer att hata eller älska skidåkning (ursäkta användningen av två starka ord, men “avsky eller verkligen uppskatta” kändes inte lika effektfullt).

För övrigt…
…syns jag mycket med min Swix Ski Classics-nummerlapp i en film Team Skigo gjorde från Marcialonga.

För övrigt (2)…
…blir det CykelVasaläger i Torsby 16-19 maj. Se inbjudan här. Jag är i Torsby ca en gång i månaden från juni till november varje år och jag uppskattar verkligen träningen och boendet på Valbergsängen. Torsby är en håla med fler raggare än stekare, men träningsmässigt är det riktigt bra, skidtunneln är bara en del av utbudet.

IMG_3771För övrigt (3)
…så fick jag nyligen tillbaks min sovsäck som jag glömde i en lägenheten i Ostkupan i Kallebäck år 2007. Det känns bra att den är i trygga händer igen efter 6 år på vift. När jag läste till min masters i molekylärbiologi på Göteborgs universitet pendlade jag från Borås. Eftersom det var 1.40 h enkel väg med cykel/buss/tåg sov jag över i Götet en gång i veckan, hos orienterarna Rikard Pentonen, Rickard Holmqvist, Daniel Netz och Martin Ivarsson. Den sistnämnde är en härlig pajk och honom har jag behållit kontakten med. Martin Ivarsson och jag kommer väldigt bra överens och i förra veckan var han på besök i Borås för att återlämna sovsäcken, åka skidor och bli bjuden på Flygande Jakob med efterföljande husvisning.

Elin från Borås subbade 8 h

Elin från Borås subbade 8 h

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Korvgrillning i Läde

  1. björn johannisson skriver:

    Var detta runt 14 snåret?. Kan väl tilläggas att ni inte var den enda som försökte röka oss av spåren :). Du har väl fortfarande ingen coaching

  2. Micke skriver:

    Då passerade jag för tidigt, kanske vid 12.30, annars hade jag stannat till och käkat en korv med er:)

Kommentarer är stängda.