Muskelbristning och Lidingöloppet MTB

På en brist på Mora sjukhus

På en brist på Mora sjukhus i väntat på en doktor

Jag var på Mora sjukhus igår för att få reda på vad min skada egentligen är, istället för att lyssna på spekulationer från naprapater/osteopater/massörer. En muskelbristning, blödning och svullnad strax under skuldran blev svaret av två doktorer. Förmodligen i rhomboideus.

En del av anledningen till att jag ägnade förmiddagen åt att belasta den svenska sjukvården (som idrottare har man alltid dåligt samvete att söka vård för åkommor som kommer från och begränsar idrottandet och inte övriga livet) var att kolla så det inte var något superallvarligt som kunde ge bestående men. Till exempel att paja nerver om det nu skulle gå.

Lidingö MTB

Lidingö MTB

Inte bra för kroppen
En sak är säker: det kommer att göra fruktansvärt ont på söndag och ännu ondare efter målgång. Vilket annan tävling på året hade jag skippat i det här tillståndet, men Vasaloppet tränar jag för 50 veckor om året och då får det kosta lite mer. Läkaren förstod min situation som idrottare och skrev ut starka smärtstillande piller. Självklart är detta inget jag rekommenderar och detta har heller inget med hälsa att göra. För övrigt har elitidrottande och hälsa få gemensamma nämnare.

För att döva min smärta och träningsabstinens gick jag in på nätet efter jag hade lagt Astrid och tröstköpte en startplats till Lidingö MTB. Det känns skitkul att få vara med i den första upplagan som endast har plats för 1500 cyklister. Jag blev faktiskt inbjuden att tillsammans med en exklusiv skara provcykla banan förra året, men jag vågade inte det eftersom det var bara 4 veckor innan vi skulle bli föräldrar. Månaden innan beräknad ankomst för Astrid var jag aldrig mer än 2 timmar bort. Cyklingens bloggkung Henrik Öijer har skrivit ett eminent inlägg med många bilder om förra årets provcykling här. Det blir ett av mina få MTB-lopp i sommar. Tävlingen går söndag 5 maj, så jag ska försöka lura Ida till att springa milen i Kungsholmen Runt dagen innan. Kanske med mig som springer vid sidan med joggingvagnen?

Apropå cykelläger kommer ännu ett förslag: 24-26 maj på XCC i Ulricehamn!

Oskar och Erik efter Finnmarksturen i somras

Oskar Lund och jag efter Finnmarksturen 2011. Jag blev 16:e i elit och tävlingen gällde som långlopps-SM i mountainbike. Jag måste skaffa det där håret igen, det känns naket att vara korthårig.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Cykel, hälsa, Rehab, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Muskelbristning och Lidingöloppet MTB

 1. Bumbi "skejtarn" skriver:

  Härligt att höra att du kommer köra! Ska bli spännande att följa dig på söndag!

 2. Gunnar Winroth skriver:

  Så vitt jag förstår har du inte bara besvär med rhomboideerna utan kanske även med matsmältningen – om jag förstår din text rätt – citat::

  Jag blev faktiskt inbjuden att tillsammans med en exklusiv skara provcykla banan förra året, men jag vågade inte det eftersom det var bara 3 veckor innan innan skulle skita ut en soffgrupp.

  Ett samband finns mellan elitidrott och hälsa – om du inte är frisk så blir det inga toppresultat. Jag hoppas du tar det lugnt och inte retar upp dina trasiga muskler, Du kan förstöra ett år till, minst. Jag sprang sönder en höftmuskel 1971 och har haft besvär med den sen dess, senast i natt var jag tvungen att gå upp och medicinera för det. Inget att leka med med andra ord, läk och sen lek!
  Gunnar Winroth

 3. Linda skriver:

  “Ida skulle skita ut en soffgrupp”
  Fräscht!
  Din PK- och Goody two-shoes mentalitet får sig ju en rejäl trovärdighetstörn om du kan kläcka något sådant där utan att blinka.

 4. Pingback: Simen Østensen vinner Vasaloppet? | Erik Wickström – Konditionskonnässör

Kommentarer är stängda.