Roberto Vacchi moderator idag

Roberto Vacchi i presscentret efter TjejVasan förra året.

Roberto Vacchi i presscentret efter TjejVasan förra året.

Idag får jag en betydligt lugnare presskonferens än de tre första deltävlingarna i långloppscupen Swix Ski Classics. Inför Jizerska, König Ludwig Lauf och Marcialonga har jag intervjuat ca 25 elitåkare och lagledare på engelska i 1,5 timme. Men Vasaloppet har en stor egen organisation och namnet Roberto Vacchi som moderator smäller ju trots allt ljusår högre än Erik Wickström. Jag är dock nöjd med det, eftersom Vasaloppet är årets viktigaste tävling för mig. Det är skönt att slippa ett stressmoment. Jag slipper också att köra med GPS och mobiltelefon i detta race.

Moderator på presskonferensen i Marcialonga. I Vasaloppet får jag dock lämna över till det betydligt tyngre namnet Roberto Vacchi.

Moderator på presskonferensen i Marcialonga. I Vasaloppet får jag dock lämna över till det betydligt tyngre namnet Roberto Vacchi. Det är superkul att vara moderator, men samtidigt ett stressmoment, eftersom man måste kunna känna igen och kunna de flesta av säsongens resultat på alla åkare.

Jag har dock jobbat en del i veckan med Swix Ski Classics och idag ska jag närvara på presskonferensen i Sälen tillsammans med fotograf Magnus Östh och göra videointervjuer med ett antal åkare. Samt att skriva ett pressmeddelande efter presskonferensen ikväll. Lördag är jag dock hyfsat ledig och vi kommer inte göra åkarintervjuer i spåret som vi brukar. Det betyder att jag kan fokusera lite mer på mitt eget lopp. I Jizerska, König och Marcialonga hade jag inte riktigt möjlighet till det. Det var fullt ös nästan hela fredag och lördag och ofta satt jag framför datamaskinen långt in på natten innan loppet. Då blir prestationen inte bra. I Vasaloppet hoppas istället jag på optimal mental uppladdning. Tack chefen David Nilsson för att jag får en lugnare helg!

Tar beslut idag
Idag ska jag åka intervaller i Risbergsbacken och därefter definitivt bestämma om jag ställer mig på startlinjen på söndag. Gör muskelbristningen nära skuldran alltför ont får jag nog ge upp, men jag tror att jag kommer att starta. Idag flyttar jag också till klubbens boende i Sälen efter åtta fantastiskt trevliga dagar med mycket familjetid i Mora.

Angående blod så testade min tidigare skidgymnasietränare Micael Elmblad epo i forskningssyfte redan år 1989. Han höjde sin syreupptagningsförmåga från 77 till 84. Se Ulricehamns Tidnings artikel här.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.