Simen Østensen vinner Vasaloppet?

Simen Østensen i Vasaloppet 2012, som han sedan bröt. Foto: Magnus Östh

Simen Østensen i Vasaloppet 2012, som han sedan bröt. Foto: Magnus Östh. Till vänster Kjetil Dammen, som nu bytt från Team Xtra Personell till Team United Bakeries.

Jag tror att Simen Østensen från Team Xtra Personell vinner Vasaloppet. Simen leder sprintcupen i långloppsserien Swix Ski Classics och har lekt hem många sprintar i bland annat Marcialonga och König Ludwig Lauf. Dessutom vann han Tartu Marathon för två veckor sedan före Jörgen Brink. I övrigt tror jag de vanliga stora namnen kommer att vara där uppe, som Brink, bröderna Aukland, Rezac, Tynell och Ahrlin. Oskar Svärd och Jimmie Johnsson har varit sjuka en del och är osäkra kort. Jens Eriksson var 10:a 2009 och åkte nyss VM-sprinten i Val di Fiemme, han bör kunna utmana. Sedan finns ju en massa andra namn också, men jag tror som sagt Simen kan ta det. Brink får emellertid gälla som favorit.

DSC_0661Tydliggörande 1: Apropå inlägget om spannhöjder: självklart är detta bara en liten del av helheten. Som “Pierre” kommenterade så spelar ju också t ex tryckzoner stor roll. Vad jag märkt är att bl a så kallade tulpanskidor (alltså att topparna är mjuka och delar på sig när man klämmer ihop skidorna) är en fördel i de flesta fören. Detta ser det ut som Madshus har tagit fasta på, när de nu under säsong lanserar deras svindyra toppmodell Redline. Jag träffade Staffan Larsson när jag körde skejt utan stavar idag och han var helt förbluffad över hur mjuka de är i ändarna.

Tydliggörande 2:
Nyligen skrev jag ett inlägg om bland annat Lidingöloppet MTB och provcykling av banan förra året:
“Jag blev faktiskt inbjuden att tillsammans med en exklusiv skara provcykla banan förra året, men jag vågade inte det eftersom det var bara 4 veckor innan Ida skulle skita ut en soffgrupp”.

För att uttrycka mig tydligare så ska jag undvika Babben Larssons ord för att föda barn och nu står det så här istället:
“Jag blev faktiskt inbjuden att tillsammans med en exklusiv skara provcykla banan förra året, men jag vågade inte det eftersom det var bara 4 veckor innan vi skulle bli föräldrar. Månaden innan beräknad ankomst för Astrid var jag aldrig mer än 2 timmar bort”

Madshus Redline är mjuka när Staffan Larsson flexar dom

Madshus Redline är mjuka när Staffan Larsson flexar dom

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Simen Østensen vinner Vasaloppet?

  1. Pierre skriver:

    Nu var ju inte min mening att klandra dig för att du inte tar upp allt i din blogg…Inlägget väckte bara skidnörden i mig….eller så är det HF ångorna här hemma som gör det 🙂 Bra inlägg båda två fortsätt så 😉

  2. Lars Bern skriver:

    Ser att du sekonderar mitt tips på dark horse i VL: http://www.skidforum.se/viewtopic.php?pid=119141#p119141

  3. Pingback: Madshus Redline test | Erik Wickström – Konditionskonnässör

Kommentarer är stängda.