Första loppet framför teven

Anders Aukland av Magnus Östh

Anders Aukland av Magnus Östh

Jag vaknade upp på ett hotellrum på Oslos flygpplats Gardemoen. Inte så konstigt kanske, det var ju där jag gick och lade mig. Efter många turer fram och tillbaka hur Magnus Östh och jag skulle göra blev det så här. Redan innan jag bestämde mig för att inte åka var det mycket osäkert var vi skulle bo. Lillehammer eller Rena? Skulle Magnus ta bilen eller skoter och fota från den? Skulle jag ta hans hyrbil eller åka tåg?

Efter många om och men så beslutade min uppdragsgivare David Nilsson (vd för Swix Ski Classics) och jag att jag skulle ta tåget till Gardemoen och ta in på hotell där och kurera mig, istället för att vara i Lillehammer och smitta ner finåkarna. Min huvuduppgift idag när jag inte åker är bara att skriva ett pressmeddelande om loppet efter målgång, och det gör jag ju faktiskt bäst om jag sitter på ett hotellrum med en laptop framför teven. Det känns annorlunda att se skidor på TV istället för att åka själv.

Halsen är rejält tjock idag så det var rätt beslut att inte åka (eller “gå” som man säger i Norge) dagens Birkebeinerrennet. Men det känns vansinnigt tråkig. Hotellfrukosten var dock gudomlig och jag gick max på buffén i morse, framförallt med försvarliga mängder mesost (eller “brunost” som man säger i Norge).

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.