Ida åker Öppet Spår

Ida på upploppet i sin första TjejVasa, 2009

Ida på upploppet i sin första TjejVasa, 2009

Som några kanske har hört så tog platserna till Vasaloppet slut på 10 min i lördags. Med tanke på att det tog 11 dagar förra året och att CykelVasan tog slut på 26 minuter så var min gissning 15 minuter för Vasaloppet 2014, men det gick alltså ännu snabbare.

En som gör debut på nio mil – dock ej första söndagen i mars – är min fru Ida. Jag anmälde henne (i samtycke, faktiskt) till Öppet Spår måndag. Ida har åkt med än 15 km på en och samma dag tre gånger tidigare: TjejVasan tre gånger. Det blir med andra ord en rejäl utmaning för min modiga fru, som inte har åkt så mycket skidor i unga år. Astrid och jag ska coacha henne hela vägen och klarar Ida detta lovar jag att diska mer, tvätta mer, snickra mer och vara allmänt mer romantisk i framtiden.

För övrigt…
…så är nog Årefjällsloppet ingen platt historia. Så här stod det i ett mejl från en bloggläsare idag: “Åkte 5 mil på fjällopsspåret i lördags delen från Ottsjö till Åre, mycket trevligt men att skriva att det är sammabanprofil som Vasaloppet stämmer inte. Denna bana är MYCKET tuff men bra, att åka utan fäster skulle jag bedöma som omöjligt.”
Läs även denna artikel om banan i Årefjällsloppet
Banprofil och mer info finns här

Erika (Idas ena lillasyster) och Ida på mässan innan TjejVasan 2009

Erika (Idas ena lillasyster) och Ida på mässan innan TjejVasan 2009

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Ida åker Öppet Spår

  1. Pingback: Vasaloppet fullt och vad ska de göra? | Erik Wickström – Konditionskonnässör

Kommentarer är stängda.