Bokmöte i Hufvudstaden

Första hyllan uppe

Första hyllan uppe. Jag betongborrade upp två hyllor i vallatemplet igår. Det låter kanske inte så märkvärdigt, men för mig som är Lundaskogs överlägset minst händige person är det stort. Jag är stolt. Att använda borrmaskin, betongborr, plugg, skruv, konsoller, hyllplan, spik, vattenpass, hammare och skruvmejsel på samma dag händer inte ofta.

Båda hyllorna på plats

Båda hyllorna på plats

Klockan är 06.59 och jag sitter på ett tåg på väg till Stockholm tillsammans med Mora-Nisse. Efter lunch har jag ett möte angående en bok som jag eventuellt ska vara med att skriva. I morgon är det möte med Vasalöparen. Både VDn Anders Selling och marknadschef Jon Svensson kommer, så skjortorna från Lager 157 är med i ryggsäcken. Ett nämna orden “Erik” och “klädstil” i samma mening vore som en enda lång oxymoron, men efter att vi lärt känna Josefin Larsson så jag kunnat köpa gjorde snygga och bekväma skjortor som hon har tagit hem från sin arbetsplats i Gällstad. Tack!

Astrids rum blev också klart igår med svärfars hjälp. Vi gjorde ett marathonbesök på IKEA på förmiddagen för de sista grejerna. Man väldigt mycket tid över de dagar man inte tränar. Det enda jag har bestämt i Astrids rum är tapeten, Tour de France prickiga bergströja.

Astrids rum blev också klart igår med svärfars hjälp. Vi gjorde ett marathonbesök på IKEA på förmiddagen för de sista grejerna. Man får väldigt mycket tid över de dagar man inte tränar. Det enda jag har bestämt i Astrids rum är tapeten, Tour de France prickiga bergströja.

Mestadels nej
Mitt nyårslöfte är att lära mig att säga “Nej!”. Och jag har blivit bättre. I takt med att hela Sverige vill röra på sig i allmänhet och åka skidor i synnerhet får jag väldigt mycket förfrågningar. Numer tackar jag nej till uppdrag många gånger i veckan. Det är ett förnämt problem. Jag uppskattar mitt jobb enormt mycket, men jag kan inte klona mig själv. Jag vill också kunna vara en bra far, make, husägare och idrottare.

1 april till 31 augusti ska jag dessutom vara pappaledig två dagar i veckan istället för en dag som nu. Då vill jag vara närvarande.

Men när det gäller bokskrivande och föreläsningar har jag givit en brasklapp åt mig själv. Dessa två områden känns svåra att tacka nej till, så länge premisserna för själva jobbet är bra.

Förhoppningsvis Årefjällsloppet
I samband med halsontet i helgen tränade jag noll minuter torsdag till söndag, men nu känns det bättre. Idag och i morgon blir det nog svårt att åka skidor, eftersom jag är i Stockholm utan bil. Men om du läser detta och bor i Stockholm så kontakta mig gärna om du vill träna ihop. Jag har möjlighet ikväll (måndag) och tisdag förmiddag. Löpning och/eller gym. Eller ännu bättre: skidåkning om det finns att hyra/låna. Förhoppningsvis känner jag mig successivt bättre i veckan så jag kan åka Årefjällsloppet i helgen.

Carpe Diem seriestrip. Obeskrivligt bra samtidsreflektioner.

Carpe Diem seriestrip. Obeskrivligt bra samtidsreflektioner.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Barn, hälsa, Hus, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Bokmöte i Hufvudstaden

 1. Jakob skriver:

  Hej Erik,
  Såg på skidforum.se att det det var “allmänhetens åkning” på Slottsprintbanan imorgon kväll…
  http://www.skidforum.se/viewtopic.php?id=9366

  Kanske kan vara ett hyfsat centralt alternativ för skidträning i Sthlm? Är bara till att traska in bestämt i vallalastbilen och hämta lämplig utrustning!

  Hoppas du blir fräsch till Åre!

 2. Erika skriver:

  Är det min prydnadsdocksamling jag ser? Gillar att den kommer till användning.

Kommentarer är stängda.