Bergans bärstol Lilletind Child Carrier

Igår kom ännu en pryl för test till Vasalöparen, den här gången en bärstol från Bergans med modellnamnet Lilletind Child Carrier. Bärstol har det mysiga namnet bæremeis på norska och Bergans modell säljs i Sverige bland annat på Outdoorsexperten för 1700 kr.

Bergans bärstol Lilletind Child Carrier

Bergans bärstol Lilletind Child Carrier

Det här är en fantastiskt möjlighet för Astrid och mig att hänga ännu mer tillsammans ute i friska luften. Jag testade bärstolen igår på skidstadion och idag i Halensbacken. Men jag var riktigt nervös. Astrid är det finaste jag har så jag stannade och tittade till henne typ varannan minut, så hon inte satt för hårt, inte för löst, att hon var lagom varm och att hon hade kul (så också hon vill vara ute i friska luften när hon blir stortjej). Varvet på skidstadion (3,85 km) tog en halvtimme, trots att det bara var ett ställe på cirka 1 meter där snön inte räckte till. Annars räckte fortfarande konstsnön, 11 april!!! Mitt rekord på ett varv (3,85 km) utan last från i vintras är 9.47 min klassiskt och 9.04 min skejt, båda tiderna gjordes i mitten av mars.

Bra första intryck
Idag gick jag med skidgångsstavar två gånger upp och ner för Halensbacken på Rya Åsar med Astrid på ryggen i Bergans bärstol. Även i det här fallet var jag nojig och stannade och tog ner Astrid en massa gånger för att titta till henne och se så alla remmar var rätt spända. Men det var riktigt trevligt och Astrid trivdes. Det blev bara totalt 20 min, men nästa gång kanske det blir en längre promenad på några kilometer, kanske till Jula för att köpa kakelborr eller nåt.

Bergans logo

Bärstolen kommer att bli recenserad i samband med en artikel om träning med barn som kommer i majnumret av Vasalöparen (undrar vem som föreslog det på redaktionsmötet). Efter de två första turerna är jag i alla fall supernöjd med barnsäkerheten, passformen för mig perfekt, funktionerna och remmarna är som de ska och dessutom är den snygg! En bonus var att det regnade i Borås idag för första gången på typ flera veckor, så jag även kunde testa regn- och solskyddet.

Dessa tester är ett skönt avbräck då jag sitter framför datorn en bra bit över 8 timmar de flesta dagar av april månad. I maj och juni blir det betydligt lugnare, då siktar jag på att jobba ungefär halvtid.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Barn, Prylar, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Bergans bärstol Lilletind Child Carrier

 1. Elitbloggen skriver:

  Ett tips är att köpa en lite ihopfällbar sminkspegel, då slipper du ta ner ryggsäcken varje gång.

  • Lars Bern skriver:

   Varför inte en cykelspegel? Och då menar jag en sån där tandläkarvariant som en del proffspendlare har på cykelhjälmen.

 2. Erik Wickström skriver:

  Jag hade faktiskt med en spegel, men jag ska lita bättre på den nästa gång 🙂

 3. Den du testar är den senaste men de övriga modellerna kommer vara kvar. De är lite olika i sitt utförande. http://www.swesports.se/product.html/bergans-junior-sport?category_id=74 Denna är ok om man vill ha en billig. Bra att du skrev om detta insåg att vi hade slut i lager i några färger och modeller. Får lägga en order till veckan.

Kommentarer är stängda.