Z och jag på skidor i Ulricehamn

Jag fick en gäng ledarvästar från Swix Ski Classics mot löftet att exponera dom väl. Jag tror jag vet vem/vilka jag ska förse med en gul ledartröja om de ska synas...

Jag fick en gäng ledarvästar från Swix Ski Classics mot löftet att exponera dom väl. Här har en av de gula blivit invigd på 5000 m SkiErg. Jag tror jag vet vem/vilka jag ska förse med en gul ledartröja om de ska synas…

Ida tog en "Lundaskog". Visst har jag lockad, men eftersom jag aldrig beställt en annan pizza än Hawaii i hela mitt liv kändes det tråkigt att bryta den traditionen.

Ida tog en “Lundaskog”. Visst har jag lockad, men eftersom jag aldrig beställt en annan pizza än Hawaii i hela mitt liv kändes det tråkigt att bryta den traditionen.

Ida, Astrid och jag gick ner och tog vår första pizza på plats på Roddans Pizzeria i Lundaskog igår vid 18-tiden. Jag äter pizza ett par gånger i månaden (hamburgare och pommes frites äter jag i stort sätt aldrig, inte alls lika gott) och det är kul att det kommit en pizzeria till Lundaskog! Idag finns förutom Roddans även City Cross, Jula, Platagen, Swedol och Arken Zoo inom en kilometer från där vi bor. Inget av det fanns när jag växte upp, så visst är man stolt över Lundaskogs utveckling, särskilt över Jula!

Efter det satt jag kvar och jobbade framför datorn med artiklar till de stängde vid kl 21, så idag unnade jag mig att ta årets (med största sannolikhet) sista skidtur. Z och jag åkte 2 timmar på konstsnöspåret i Ulricehamn, de har lite mer snö kvar än vad som finns i Borås.

Jag tränar fortfarande ganska sporadiskt och lite, men denna vecka har det i alla fall blivit ett par intervallpass:

 1. 5 st 1000 m-int på SkiErg (3.39-3.39-3.39-3.39-3.31 min, 3.37 min i snitt) med 1 min vila, motstånd 8
 2. 5000 m max SkiErg på 18.33 min, motstånd 8 (32 s från pers = ja, formen är som väntat inte så bra just nu med få timmar och ännu mindre intervalltid senaste veckorna)
Jag och Mattias "Z" Carlzon i Ulricehamn

Jag och Mattias “Z” Carlzon i Ulricehamn

Detta enbart för att inte ligga för långt efter slottsherren när jag drar igång träningen på allvar om en vecka. RICKARD BERGENGREN ÄR NÄMLIGEN I EN SATANS FORM. Det var det enda Z och jag pratade om på dagens 2h-pass. Rickard har sedan Vasaloppet tränat typ 15-20 timmar i veckan och jag har dessutom lärt honom att man måste köra intervaller, innan körde nästan bara distans. Och vilket resultat det gett! På bara några månader har han sänkt sig smått otroliga 1,5 minut på 5000 m SkiErg och drog i veckan på 18:01.7, sju tiondelar över mitt pers. Jag känner mig hotat.

Två dumma saker på en och samma bild: Renault och en liten glass i stor förpackning. Jag smakar mig alltid igenom GBs nyheter varje år. Den här gången finns bland annat fem nya magnumvarianter, små, goda och dyra.

Två dumma saker på en och samma bild: Renault och en liten glass i stor förpackning. Jag smakar mig alltid igenom GBs nyheter varje år. Den här gången finns bland annat fem nya Magnumvarianter som är små, goda och dyra.

Möjligtvis med undantag för min klubbkompis Stefan Palm så är Rickard förmodligen den skidåkare som tränar mest och hårdast i hela skidsverige just nu. Snacka om vårform!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Z och jag på skidor i Ulricehamn

 1. Reblogged this on Rickard Bergengren and commented:
  Fina ord om mig av Erik Wickström…. Nu kör vi!

 2. Fina ord om mig, tack för din inspiration och goda råd jag fått mig till livs!

 3. Mattias Thorin skriver:

  Det går möjligtvis inte att få köpa en ledarväst till min polare i 40års present? Det hade varit grymt 🙂

  Bästa bloggen “gillar”
  /M

 4. Erik Wickström skriver:

  Jag har ett väldigt begränsat antal, så tyvärr 🙁 Annars hade du fått en.

Kommentarer är stängda.