Fakta om kajak och surfski

John Andén från X-Country Center Ulricehamn i en surfski. Foto: Marcus Wadell.

John Andén från X-Country Center Ulricehamn i en surfski. Foto: Marcus Wadell.

Jag sitter på Café Viskan i Borås och jobbar med en artikel om kajakpaddling till Vasalöparen. Jag kunde ingenting om området innan, men efter sju telefonsamtal och två timmars studerande på olika websidor börjar jag lära mig mer om surfski (en typ av kajak som multisportare ofta använder, hade aldrig hört talas om det innan), självläns, paddelmaskiner, träningsläger i Stockholm, prisbild, paddelblad, initialstabilitet, slutstabilitet, Knut Holmann och andra idrottare som kombinerar paddling med skidåkning. Tack Fredrik Lindström på och Peter Ekström för allt ni lärt mig utanför det som gått att läsa sig till!

Varje gång jag jobbar med en lite större artikel på ett nytt område inträffar följande:
1) Jag blir besatt och inser hur intressant ämnet är
2) Ju mer jag lär sig desto mer inser jag hur lite jag vet
3) Av alla timmar jag lägger när på faktainsamling (eller ”research”, som de säger på radion), så hamnar bara en bråkdel i artikeln
4) Jag vill ha prylar (i det här fallet en surfski för 20 000 kr att ha i stugan, följaktligen inte aktuellt)

Här kommer några länkar för dig som vill nörda ned dig:
www.kanot.com (svenska kanot förbundet)
www.surfski.info (internationell sajt om surfski)
www.motionspaddla.nu (Lars Erikssons blogg om motionspaddling)
www.globalsurfski.com (svensk surfskisajt)
www.nordickayaks.se (svensk surfskitillverkare)

För övrigt är Viskan inte caféet för mig: för mycket folk, dåligt med eluttag för datamaskinen och kaffekoppar utan öra.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Prylar, Träning och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fakta om kajak och surfski

  1. Pingback: Jörgen Auklands kajakträning | Erik Wickström – Konditionskonnässör

  2. Pingback: Erik Wickström bloggar om paddling | SKI-PADDLER

Kommentarer är stängda.