Jörgen Auklands kajakträning

En av mina favoritbilder från årets säsong, trots att den är oskarpt. En drickalangare råkar springa i vägen för Jørgen Aukland i Vasaloppet och istället för att bli irriterad tycker jag det är lite kul och gör så gott han kan för att väja åt sidan.

En av mina favoritbilder från årets säsong, trots att fokus är lite längre bak. En drickalangare råkar springa i vägen för Jørgen Aukland i Vasaloppet. Istället för att bli irriterad tycker han det är lite kul och gör så gott han kan för att väja åt sidan. Foto: Magnus Östh.

Som jag skrev i förrgår så jobbar jag med en artikel om kajakträning för Vasalöparen. Den var tänkt att bli två sidor, men nu lär det bli det dubbla. Bra, roligt och intressant ämne för skidåkare. Tycker jag.

Jag var i kontakt med Jörgen Aukland igår och som vanligt pratar han öppet och detaljerat om sin träning. Jag ska spara det mesta till artikeln i tidningen, men jag kan avslöja att han har 5 st kajaker/surfskis och körde cirka 30 pass förra året, både långpass och hårda intervaller. I år tänker han köra fler pass med paddlar. Nu vill jag också ha ett vattengående fordon, men finns det oväntat nog 20 000 kr över i hushållskassan så hamnar de i huset, bland annat i form av vårens takrenovering.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

3 svar på Jörgen Auklands kajakträning

  1. Per Thunberg skriver:

    Ser ut som Malungs IF. Kanske Impola som fått lite dricka ute till höger. Aukland ler nog eftersom det får honom att tänka på hamburgaren han ska äta lite senare på Nisskiosken i Malung.

  2. Pingback: Jörgen Auklands kajakträning | SKI-PADDLER

Kommentarer är stängda.