KV+ och SkiTrab för Grönedals Sport

SkiTrab, för dig som vill vara lite unik i Sverige.

SkiTrab, för dig som vill vara lite unik i Sverige.

Grönedals Sport är två killar i Åmål som gillar skidåkning. Nu har de fått den svenska agenturen för både italienska skidmärket SkiTrab och den schweiziska stavproducenten KV+. Killarna i Åmål är inte tidigare elitåkare, men de verkar vara kära i längdskidåkning.

Jag testade SkiTrab förra vinter, då två killar i Västsverige (av någon märklig anledning ligger denna sida fortfarande uppe) importerade lite skidor. Men jag åkte bara på två par och vid två tillfällen, och överhuvudtaget jämförde jag för lite mellan toppmodeller från andra märken för att kunna säga något vettigt om SkiTrab. Bland elitåkarna är den mest välkände SkiTrab-åkaren Sergio Bonaldi, som vann FIS Marathon Cup i år.

KV+ pryltestade jag 2011, på den tiden vill jag minnas att Lindells Sport i Örebro höll i den svenska importen. För att göra ett ordenligt test hade jag de på Jizerska i Tjeckien, då jag blev 24:a, ett av mina bästa skidresultat någonsin. Men jag föredrar ändå Oneway om man ser till känsla, vikt, pendel och styvhet. Nu har KV+ dock utvecklat sin toppmodell och den har jag inte testat.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Prylar, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.