Landsjön Runt 2013 the story

Jag och Westman i den småländska solen

Jag och Westman i den småländska solen

Resultat Landsjön Runt 2013 alla klasser finns här.

Tidigare år: Landsjön Runt 2011 the story och Landsjön Runt 2012 the story

Resultat Landsjön Runt 2013

Resultat Landsjön Runt 2013 rullskidor skejt

Jag fick en jättebra start på årets rullskidssäsong. Med undantag från Lidingöloppet MTB 4 maj så kommer jag främst åka rullskidstävlingar (inte cykeltävlingar) i sommar.

Landsjön Runt 12,5 km (eller rättare sagt 11,97 km) är en av få skejttävlingar, min favoritstil på hjul. Jag brukar ha lätt att skejta på tävlingshjul, men i år var jag lite orolig eftersom jag bara kört ett pass snabbrullat sedan i höstas. Men jag tror inte heller de andra kört speciellt mycket.

Emil Ekman

Emil Ekman

Från det att Tobias Westman satte in en stöt vid högersvängen efter ca 500 meter gick jag i princip på max hela vägen. Det var IK Stern show regisserad av Westman och Philip Askeroth. Med undantag från några förningar av snygge-Marcus var det nästan enbart Westman och Philip som drog. Jag drog inte många metrar, jag hade fullt upp med att hålla hjul.

4:a, inte 3:a
Redan de första 2,5 km innan “backen” gick det fort och med blodsmak i munnen fick jag släppa lucka efter 1,5 km. Men som tur var gick Emil Ekman om och ställde ikapp, med mig i rygg. Upp till backpriset gick lite lugnare, där Westman körde fram Philip på ett mycket snyggt sätt. Innan loppets andra backe tappade jag återigen klungan, men lyckades täppa igen själv då Philip tog det lite lugnare uppför.

Gustaf Pettersson var startsnabb

Gustaf Pettersson var startsnabb

Sedan var det Westman, Philip, snygge-Marcus, Emil och jag som utgjorde tätklungan. Jag låg väldigt nära max under lång tid och när Westman tryckte till med 2 km kvar var jag chanslös, trots att jag satt helt rätt i klungan. Marcus var den ende som orkade följa, men flög av med 1 km kvar. Emil lyckades köra ifrån mig och Philip och ikapp Marcus, men med ca 500 m kvar körde jag helt, helt max och lyckades gå ikapp Emil och Marcus (det tackar jag SkiErgen för, där jag alltid avslutar sista 300 m tokmax). I spurten blev jag sedan trea, före Philip, men efter Emil och Marcus. Jag blev alltså 4:a, inte delad 3:a som det står i resultatlistan.

Bättre!
Jag har nog aldrig åkt en jobbigare tävling. Jag kunde nog inte ha åkt 1 sekund fortare, då måste man vara supernöjd. Det var verkligen tufft att ligga så nära max så länge. Väldigt mycket blodsmak. Det märks att jag har lite att jobba vad gäller benskejt på tävlingshjul.

Tidigare har jag två 5:e-platser från denna tävling, nu 4:a. Dessutom har jag aldrig hängt med så länge och varit så nära segraren. Tiden var exakt samma för mig i år som min goda insats förra året, men då var vindarna betydligt gynnsammare. Segrartiden i år var 42 s långsammare. Det var alltså ett bra formbesked igår!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Rullskidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.