Kajakpremiären

Martin Ewaldsson och jag vid Almenäs

Martin Ewaldsson och jag vid Almenäs. I bakgrunden hans surfski.

Jag glömde ju skriva ett inlägg om kajakpremiären i torsdags. Det kommer här.

Som jag tidigare nämnt så fick jag ju fantastiskt nog en kolfiberkajak på 14 kg av en bloggläsare från Bohuslän. Det var i samma veva som jag jobbade med en kajakartikel till Vasalöparen och då blev jag sugen på att börja kämpa med överkroppen på vattnet. För att kunna ge mig ut på sjön köpte jag även en begagnad kolfiberpaddel från multisportaren John Andén, samt nätshoppade skor, flytväst, handskar och kajakhållare för biltaket. Våtdräkt hade jag sedan succén i Växjöklassikern 2010.

20130429-222137.jpgKul utmaning
Min kompis Martin Ewaldssson (tidigare skidåkare, nu multisportare) och jag bestämde träff vid Almenäs och han lärde mig alla grunderna innan vi hoppade i vattnet. STORT TACK MARTIN! Sedan lärde han mig det mesta även när jag satt i kajaken. STORT TACK MARTIN! Martin var en duktig lärare, men kajaken var rank… Vattnet var nog inte många grader varmare än tio, så efter ca 15 dopp blev det lite småkyligt. Men jag kämpade på. Efter totalt 1:15 h hade mina två längsta paddling utan att trilla bara blivit 5 minuter var. Men det gick hela tiden framåt och nästa gång är jag säker på att det kommer att gå betydligt bättre.

Min kajak på 14 kg och Martins surfski (annan typ av kajak) på 17 kg var två olika världar. Hans var hur lätt som helst att paddla, en baggis. När Martin lånade min fick han minsann också bada.

Nästa tur blir när det är lite varmare i vattnet. Då ska det bli ett riktigt träningspass!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i kajak, Träning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Kajakpremiären

  1. Joakim skriver:

    Våtdräkt i kajak låter fegt de…

Kommentarer är stängda.