44.6 km/h i snitt i 37 km

Mattias Lundqvist och jag

Mattias Lundqvist har en mobilkamera med självutlösning. Den verkar ge skuggor i ansikten.

Klockan är 05.56 och jag sitter på fakirtåget som via ett stopp i Herrljunga ska ta mig till Stockholm. Jag gillar tåg. Massvis med tid för jobb, bloggande, samtal, läsning, sömn eller allmän kontemplation.

Mattias Lundqvist

Mattias Lundqvist

Igår var Mattias ”Lunkan” Lundqvist från testcentret Aktivitus på besök i Borås. Vi träffades hos mig och sedan rullade vi ner till Abri på Varbergsvägen för att vara med på lagtempoträningen som utgår därifrån varje torsdag. Vi blev dock lite sena och fick köra första 18,5 km själva innan vi mötte de övriga strax innan vändningen i Fritsla. Där såg vi en viss Christofer Stevensson i täten (SM-guld linjeloppet 2012), med en svans av cyklister bakom. Han hade precis som Mattias och mig tempocykel och direkt när vi anslöt till gruppen var det bara vi tre som gjorde dragjobbet.

Snart blir det Watt-träning
En efter en i svansen flög av och ganska snart var det bara Mattias, Stevensson och jag kvar. Ingen av oss skippade någon förning, men Stevsson tog längst drag, Mattias näst längst och jag kortast. Jag drog ca 45 procent på ditvägen och 25 procent på hemvägen.

Monark 828E Aktivitus Special

Monark 828E Aktivitus Special

Snittet landade på 44,6 km/h, start och mål på samma ställe. Jag var übernöjd. Första passet i år på tempocykeln gick kanon. Dessutom var det inte astråkigt att ligga och växeldra med 2012 års SM-guldmedaljör.

Mattias Lundqvist (bl a en 3:e-plats på en Sverigecuptävling i cykel på meritlistan) och jag tog en fikamiddag hos mig efteråt och pratade en dryg timme om allt möjligt. Vi bondar bra och har samma åsikter om många företeelser. Bland annat har vi båda familj, jobb och hus och föredrar kvalitet framför kvantitet när det gäller träning. Jag har testat mig på hans Aktivitus flera gånger: löpning, cykel och crosstrainer. Ända sedan första testet våren 2007 har jag gillat Mattias skarpt, han kan verkligen sin sak. Så bor du i Västsverige så och vill mäta exempelvis laktatnivåer eller syreupptagningsförmåga är det till Aktivitus du ska åka. Enda nackdelen med Mattias är att han inte vet hur man hyvlar ost. Vår prästost såg ut som en skidbacke efter att han hade varit i farten.

Jag har precis köpt en Monark 828E Aktivitus Special av Mattias. Den kommer nästa vecka. Mer om denna testcykel då.

Min kära tempocykel

Min kära tempocykel

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till 44.6 km/h i snitt i 37 km

  1. Pingback: Gästblogg Av Erik Wickström | Mattias Lundqvist

Kommentarer är stängda.