Bakhal rullskida – Dynagrip

Insektnyckeln åker med på passen i början för att hitta rätt läge på fjädrarna

Insexnyckeln åker med på passen i början för att hitta rätt läge på fjädrarna. Hittills har jag testat Dynagrip vid ett pass. Bilderna nedan är också på Dynagrip.

bild 2 I Vasalöparens septembernummer kommer vi att skriva en artikel om “rullskidor med skidlikt fäste”, alltså en rullskida där du behöver jobba med tyngdöverföringen för att backspärren ska ta. Åker du med för dålig teknik slinter helt enkelt skidan, precis som på vintern.

Vad jag vet finns det två modeller med denna funktion.

  1. Dynagrip från Norge, som kommer i olika viktklasser och där varje hjul har en fjäder man kan finjustera “fästet” med. Den kom på posten förra veckan och jag får låna den i sommar. Norge är inte med i EU, så jag åkte på en tullavgift på 1400 kr. Men vad gör man inte som pryltestare! Skidan finns till det facila priset av 6480 NOK på nätet.
  2. En bild 3modell man utvecklat på Mittuniversitet i Östersund (se annan artikel här) med landslagsåkare. Den har jag inte testat, men det blir kanske senare i sommar. Ida var uppe i helgen och träffade Mats Ainegren, en av personerna bakom projektet. Hon kom hem med foton och en bibba veteskapliga artiklar, så det blir till att läsa upp. Denna modell från Östersund finns ännu inte i handeln, men den lär dyka upp så småningom.

bild 4

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.