44 km/h i 10 km

Att cykla så fort man kan på en tempocykel är bland det roligaste som finns på detta jordklot

Att cykla så fort man kan på en tempocykel är bland det roligaste som finns på detta jordklot

Mattias Lundqvist har snabbaste cykling vid Halmstad Halvironman i helgen. Efter simningen låg han på plats 130. Känns ganska givet vilken gren han behöver träna på för att bli en ännu bättre triathlet.

Mattias Lundqvist hade snabbaste cykeltid vid Halmstad Halvironman i helgen. Efter den inledande simningen låg han på plats 130. Känns ganska givet vilken gren han behöver träna på för att bli en ännu bättre triathlet.

20130717_193753Jag körde tempoloppet av träningstävlingsserien ProTour Borås igår. 13.25 min blev tiden och det är nytt pers med 14 sekunder. Det heter att etappen är 10 km, men min GPS visade 9,85 km. 44 km/h blev snittet, vilket jag är mycket nöjd med. Individuell start på vändpunktsbana som stiger 75 höjdmeter.

Den största belöningen var att jag med 2 sekunders marginal slog cyklisten Mattias “Lunkan” Lundqvist, som driver testcentret Aktivitus i Göteborg (åk dit om du ska testa laktat/VO2 max för löpning eller cykel). Han parkerade bilen hos mig så vi värmde upp och varvade ner ihop och diskuterade i vanlig ordning intrikata konditionsidrottsfysiologiska områden.

Jag startade klockan en sekund innan, så riktig tid blev 13.25 min.

Jag startade klockan ca två sekunder innan, så riktig tid blev 13.25 min.

Det enda smolket i bägaren var att mina antagonister och träningskompisar Jonas Tell och Robban Bengtsson båda spöade mig med 10 respektive 15 sekunder. Det sved, men jag är i alla fall bättre på att spela tennis än vad dom är.

Aeroflaskan kommer kanske att användas på Tjörn Triathlon. Annars kommer jag nog ha flaskor bakom sadeln.

Aeroflaskan kommer kanske att användas på Tjörn Triathlon. Annars kommer jag nog ha flaskor bakom sadeln.

Mattias Lundqvist

Mattias Lundqvist

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

4 svar på 44 km/h i 10 km

  1. Martin skriver:

    Björn Andersson snittade nästan 44 km/h på Vansbro Triathlon (9 mil). Galet snabbt !

  2. Robban skriver:

    Tennis?…..säg bar när och var så skall jag sopa banan med dig! 🙂

  3. Pingback: 9.31 min på 3000 m | Erik Wickström – Konditionskonnässör

Kommentarer är stängda.