Stakmaskiner och tanter

Jag följer upp gårdagens inlägg om stakmaskiner (passar bra eftersom jag för närvarande jobbar på en artikel på ämnet) med videon nedan där en dam kör Nordictrack Skier Sequoia, som denna uråldriga men till synes omåttligt populära träningspryl verkar heta. Googla och notera hur gammal den är och hur många som gillar den. För att träna ljumskarna verkar den faktiskt vara bra på riktigt!

Noterade också i en lång tråd på Skidforum att Skimill från Sportsmaster och Benefit Skimill på Stadium verkar vara samma produkt, men med olika utseende. Med tanke på hur hårt de rear dessa stakmaskiner kan man fundera över kvaliteten. När man tittar på YouTube och bilder ser det jättebra ut, men de som testat på Skidforum verkar klaga på tunna band, brett mellan banden och dålig display. Läs bl a ”Vasas” recension här.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Stakmaskiner och tanter

  1. Mats skriver:

    Jag är nöjd med min Benefit Skimill så här långt. Tycker stakträningen blir minst lika skidlik som med rullskidor. Banden slits en del men fungerar fortfarande bra efter att ha nötts ungefär 1,5 h i veckan i 4 månader. Stavpiggarna nöts och måste bytas allteftersom. Kanske hade jag inte varit lika nöjd om jag betalat fullt pris och bara fått ett par stavpiggar. Tack för en bra blogg!

Kommentarer är stängda.