Sandra Hansson stark som en oxe

Tidigare i somras lade den tvåfaldiga Vasaloppssegraren Sandra Hansson upp en styrketräningsvideo på YouTube. Även i fall hon inte gör alla övningar 100 procent strikt så måste jag säga att hon klarar att lyfta rejält med vikter! Imponerande. Mer än mig åtminstone i vissa övningar.

Videon är ett samarbete med hennes sponsor Sportsmaster. Jag gick in på deras hemsida och läste lite om stakmaskinen Skimill för 4000 NOK. Jag lägger även upp en video av den under styrkevideon.

Om du är lika stakmaskinsintresserad som mig kanske du undrar vad som hände med XC Pro, som Jørgen Aukland var med och marknadsförde. Den har gått i graven, blev för dyr enligt Jørgen själv. Han kör numer SkiErg istället, främst 10 st 500 m-intervaller med 1 min vila. Mitt rekordsnitt på den serien är 1.44,5 min för den som vill prova. Jørgen är lite snabbare…

När vi ändå är inne på stakmaskiner kanske man även ska länka till Thorax Trainer och Ercolina. Dessa två har jag testat, men jag gillar SkiErg bäst. Skimill har jag inte testat än, men är självklart sugen.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Prylar, Styrka, Träning och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Sandra Hansson stark som en oxe

 1. David Martinsson skriver:

  Halloj Erik! På tal om stakmaskiner. Så har vi en tjej här hemma i Träslövsläge ( Varberg ). Som startade ett nytt gym i vintras. Hon har 12 st Thorax trainer som är guld värda för oss skidåkare på hallandskusten. Hon kör även ledarledda pass. Ett grymt bra pass är ett som heter Ski´n Bike. Där man tokstakar i några minuter för att sedan växla till spinningcykel i några minuter. Ingen vila bara fullt ös. Gymmet heter Move träning och hälsa.
  Tackar för din blogg!

  • Erik Wickström skriver:

   Tack!
   Verkar som ett trevlig gym, jag hittade hemsidan!
   Jag känner faktiskt till ski ‘n bike med Thorax Trainer och spinningcyklar, någon jag pratade med förra året sade att det var poppis i Danmark. Hittade även en video nedan.
   Jag får hälsa på och köra ett sådant pass på gymmet efter Varbergsloppet nästa år 🙂

 2. Pingback: Stakmaskiner och tanter | Erik Wickström – Konditionskonnässör

Kommentarer är stängda.