UltraVasan 90 km

Erik, Per och Sofia klara med Vasaloppsleden efter 22 tim och 25 min vandring på två dagar.

Erik, Per och Sofia klara med Vasaloppsleden efter 22 tim och 25 min vandring på två dagar sommaren 2011. Vasaloppsleden och sträckningen för Vasastafetten är dock inte exakt samma. Inte heller CykelVasan och Vasaloppet. Det finns alltså fyra olika i vägar i skog och myr mellan Sälen och Mora. Andra halvan är emellertid ganska gemensam.

Nästa år blir det premiär för UltraVasan, som kommer att gå i samband med Vasaloppets Sommarvecka. Då kan du springa solo 9 mil från Sälen till Mora längs samma sträckning som VasaStafetten. Sveriges egen ultrakung Jonas Buud kommer att hjälpa till med arrangemanget.

Läs mer här: http://www.dt.se/nyheter/mora/1.6168244-ultravasan-vasaloppetsnyhet-nasta-ar

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till UltraVasan 90 km

 1. Fredrik skriver:

  Möjligheten att springa hela sträckan har ju funnits även tidigare, i samband med stafetten för några år sedan. Men det kanske var lite mer inofficiellt arrangemang då. Minns att det var en australiensare som vann. Han gick för övrigt i mål före vårt stafettlag, trots att han stod och småpratade med funktionärerna vid varje kontroll…

  • Erik Wickström skriver:

   Det stämmer. Jag tror till och med att det har gått att springa hela sträckan även andra år. Vill minnas att de försökt i två omgångar. Men nu när löparvärlden är redo för ultra slår man på stora trumman!

 2. Rasmus Persson skriver:

  Sugen på att springa, Erik?

Kommentarer är stängda.