Tack kära lägerdeltagare

DSC_0123IMG_5738Igår avslutades Vasaloppslägret i Torsby. Det är härligt vilken sammanhållning människor kan skapa på bara tre dagar och jag får lov att tacka alla deltagare för en toppenhelg! Johan Martinsson och Jonas Adolfsson var också med som instruktörer både i och utanför tunneln och Johan var bland annat perfekt att ha med sig på skidgång och spänstträningen. Han hoppar som en gasell, till skillnad från mig som mer kan liknas vid en sköldpadda. 175 cm i höjdhopp på högstadiet utan att träna friidrott säger en del om Johans spänstiga gener. Jonas tog med bravur hand om de som ville skejta igår, det är inte alltid lätt att förklara skillnaden på växel 2 och 4 för någon som aldrig skejtat tidigare.

Pierre Björkli hamnade helt klart på pallen bland lägrets mest prylgalne deltagare

Pierre Björkli hamnade helt klart på pallen bland lägrets mest prylgalne deltagare. Det gjorde han även förra gången han var med, men det är ännu bättre (värre) nu!

Deltagarna fick även utmana Sandra Hansson på en spurt i tunneln och se sprintvärldsmästaren i rullskidor, Ragnar Bragvin Andresen, skicka på i 100 meter. Fort gick det.

Jag stannade kvar igår efter att lägret avslutats vid lunchtid och jobbade vid datamaskinen. På eftermiddagen tog jag en paus för lite träning då jag testade ett 15/15-pass med betaversionen av den nya Funbeat-appen, och varvade sedan nedan med Kalle Zeitz och Sandra Hansson. Idag ska jag åka hem på morgonen så jag kommer till dagis innan kl 14.00, då jag ska hämta Astrid. Det kan nog bli lite häng med syrran och hennes barn i eftermiddag.

Det blev strax under 6 timmars träning i veckan, men nästa vecka hoppas jag på upp emot 10 timmar, som vanligt med styrka med Marcus Wadell och rullskidsintervaller med Per Löwendahl som två av passen.

Marcus och Daniel spöade mig i uppförslöpning ca 50 sekunder. Det var en mjölksyrafest utan dess like.

Marcus och Daniel spöade mig i uppförslöpning ca 50 sekunder. Det var en mjölksyrafest utan dess like och ni två hade roligast!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tack kära lägerdeltagare

 1. Marie Schörling skriver:

  Heja Pierre!
  Visst är prylarna en viktig del för en längdåkare och Du har tagit det till helt nya nivåer. Men så går det fort i spåret också. Härligt!
  Marie Schörling, Din skidåkarkompis från stadion i BORÅS

 2. Martin skriver:

  Hej.

  Jag är ny på det här med skidåkning och jag undrar varför det är så viktigt med spänst och spänstträning för skidåkare?

  /Martin

  • Erik Wickström skriver:

   Spänsten är bland annat bra för att kunna diagonala bättre. Det kan förbättra din styrka och snabbhet i benen och exempelvis göra att du kan få ett bättre frånskjut. Starka ben kan också hålla skador borta.

 3. Martin skriver:

  Tackar för svaret.
  Då blir det att lägga till lite spänstträning när msn är ut och springer också.

Kommentarer är stängda.