UltraVasan istället för Alliansloppet nästa år

Olle Häggdahl är också anmäld till UltraVasan. Här på sitt bröllop för ett par veckor sedan bar han festens snyggaste klocka.

Olle Häggdahl är också anmäld till UltraVasan. Här på sitt bröllop för ett par veckor sedan bar han festens snyggaste klocka.

Jag mejlade Vasaloppet för några dagar sedan och frågade om jag var tvungen att hänga på låset idag kl 09.00 när anmälningen för nya UltraVasan öppnade. De behövde jag inte utan de lovade att ge sin redaktör en plats i det 90 km långa loppet. Så med det sagt så ska jag ställa ut kl. 05.00 i Berga By 23 augusti 2014.

Är Alliansloppet samma helg som i år så kommer loppen att krocka, men jag kommer ändå att välja UltraVasan. Jag vill veta vad deltagarna upplever. För att göra ett så bra jobb som möjligt med Vasalöparen tror jag det är klokt att ställa upp i fler lopp än bara Vasaloppet. Hittills har jag bockat av Vasaloppet (5 st) SkejtVasan (1 st dock nedlagd), KortVasan (1 st), HalvVasan (1 st) och CykelVasan (2 st).

Skadefritt i år
Löpningen har gått bra i år. Från oktober 2010 till i våras sprang jag ungefär 40 min per vecka. Det var alltså 2,5 år med mycket lite löpträning, pga av smärta i sätesmuskeln. Jag gick till en rad olika röntgenapparater och fick slutligen se att jag har en fraktur på en kotbåge och diagnosen var ”aldrig mera tävlingslöpning”.

Jessica för glad ut, Olle ser hård ut. Tårtan var god.

Jessica ser glad ut, Olle ser hård ut. Tårtan var god.

Men i år har skadan var bättre än på mycket länge och jag har mestadels kunnat springa obehindrat minst två gånger i veckan, vilket känns fantastiskt. Frakturen kommer alltid att vara kvar, men den verkar gå att hantera. Det som jag gjort annorlunda i år som jag märkt har fungerat är:

  • Jag har sprungit i betydligt tunnare skor skor, utan pronationsstöd och som inte är vridstyva. De tyngsta skorna jag springer i nuförtiden är DS Racer på ca 220 gram.
  • Jag har sprungit oftare och på så sätt hållit igång löparmusklerna.
  • Jag har tränat mer styrka.

Nu håller jag tummarna för att skadan ska klara att träna inför 90 km terränglöpning nästa år!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Löpning och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till UltraVasan istället för Alliansloppet nästa år

  1. Björn "Skejtarn" Lind skriver:

    Herregud, är du med en av dom där idioterna som ska springa så långt? Det är ju ren galenskap!

    Jaja, syns vid startlinjen då! 😀

Kommentarer är stängda.