Ramsau dag 6: Pers i Pichltestet – igen

Ulricehamns IF + tysken Jens och göteborgaren Philip Askeroth, som kom hit i onsdags kväll.

Ulricehamns IF plus tysken Jens och göteborgaren Philip Askeroth, som kom hit i onsdags kväll. Philip är väldigt trevlig och kan det mesta om mesta. Han är förmodligen också västsveriges mest välklädde skidåkare. Från vänster: Maria Nordström, Marcus Johansson, Jens Eissbach, islänningarna Saevar och Brynjar, Emil Ekman, jag, Philip och Emelie Cedervärn.

Efter en lugn dag i torsdags blev det en tuff träningsdag igår. Först 2,5 h klassiskt på glaciären med A2 första timmen, sedan Pichlrace på klassiska 3:or på eftermiddagen.

Jbildag satte nytt rekord i detta backrace i söndags, men nu kapade jag tiden ytterligare, med 48 sekunder till 27.46 min. Marcus Johansson blev dock för svår. Jag hängde på i två minuter, sedan insåg jag att det inte skulle gå och lät han åka. Och som han åkte. Marcus stämplade in på 26.38 min, vilket är smått omänskligt. Men han har också haft en grym rullskidssäsong, med bland annat SM-guld, seger i svenska rullskidscupen och en 6:e-plats i Alliansloppet.

På det klassiska backracet i VM blev Marcus 4:a, efter att ha brutit en stav och åkt med en stav i en kilometer. Den tävlingen avgjordes på tävlingshjul, då marginalerna blir mindre än om man åker på treor. Med tanke på att man hade varit topp 10 på VM om man varit 1 min efter Marcus där så är jag minst sagt skitnöjd med min insats idag.

Mellan passen blev jag äntligen klar med ett stort projekt och firade med lite mitt-på-dagen-sömn. På kvällen fortsatte firandet med datafritt efter middagen.

Gårdagens träning
Förmiddag: 2,5 h klassiskt på glaciären, varav första timmen i A2-tempo (17,7 km/h på vallningsfria skidor i inte alltför snabb snö). Hela passet snitt 16.0 km/h.
Eftermiddag: Pichltest 27.46 min. Nytt pers med 48 s. 11 grader, klart väder. Åkte sedan i A2-tempo hela kabinvägen (36 min, ca 500 höjdmeter) med Marcus. Var fruktansvärt trött efter racet och hade glömt vätska. Såg inte klart och höll på att köra in i en häst som stod på vägen.

Hittills var det blivit 15:42 h denna veckan, så årshögsta på 17 h lär passeras idag.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Rullskidor, Träning och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.