Signering på Intersport Borås City lördag kl. 11.00-14.00

I december har jag blivit inbjuden till tre olika sportbutiker för att sitta och signera skidboken. Först ut är Intersport Borås City, där jag på lördag kl 11.00-14.00 sitter med en hög böcker och en penna. Titta gärna förbi, även om ärendet bara är att ”tjôta” lite!

100 m är inte min tekopp. Foto: Erik Thiberg.

100 m är inte min tekopp. Foto: Erik Thiberg.

Hemmagjort vallaställ
Erik Thiberg och Martin Josefsson var förresten på besök igår. Erik och jag jobbar tillsammans på en artikel för Vasalöparen om hur man bygger ett vallaställ och vi hade lite ”produktutveckling” i mitt vallatempel igår. Vi drog även 100 m SkiErg på motstånd 8 innan vi satte igång. Han på 18.6 s och jag på 19.4 s. Det sved.

Martin Josefsson är för övrigt kungen av pannben. Två gånger har han kört två timmar på det 470 m långa konstsnöspåret (med tre 180-graderssvängar) med 18 km/h i snitt. Bra fart!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Signering på Intersport Borås City lördag kl. 11.00-14.00

 1. Leif Mikaelsson skriver:

  Vet inte hur många gånger jag har tittat på din 500m Skierg på tid och skrattar lika gott varje gång när du helt vinögd av mjölksyra försöker säga (jättebra träning). Intro Pierre Björkli på Skierg på Friskis ikväll. Körde 3st 500m på 1,48,5. 1,49,5 och 1,50. Ganska ok för en gubbe på 52. Pierre försökte hänga på, men det är inte lätt första gången. När vi stod och krampaktigt höll oss i skierg-ställningen så kom skratt attackerna (när vi försökte säga ”jättebra träning”). Vi har även hunnit med ett längre pass på stadion tillsammans. I förrgår körde jag ensam 30km runt, runt. Det tog mig 2 timmar och 10min. Inte samma fart som Martin Josefsson men pannbenet blev tjockare. Leif Mikaelsson (Torsby 2013)

 2. Lasse skriver:

  Jag har aldrig provat en Skierg, så jag har inget att komma med där… 😉

  Jag tänkte mest kommentera ”hemgjorda vallaställ”. Jag är själv på gång att göra ett nytt. Det jag gjorde och fortfarande mest använder, är ett som jag slarvade ihop på 5 minuter för 10 år sedan. Jag borde alltså tillbriga någon timme till för att få ett som blir bättre. Det jag ofta saknar hos hemgjorda varianter, är ju att anpassa längd och höjd på vallaprofilerna. Detta tycker jag är nödvändigt om man skifta mellan det man oftast har, dvs långa klassiska skidor mot att valla skate-skidor eller barnskidor. Allra viktigast är ju att ha ett stadigt vallaställ när man ska rilla. Jag är alltså själv på väg att göra ett enkelt hemmabygge, där man dels kan flytta på vallaprofilerna fram och bak, samt höja och sänka fastsättningen. Bör alltså kunna passa allt från barnskidor till klassiska. (Jag har även två gamla Mora-ställ som är OK, men använder ändå mest mitt gamla hemgjorda. Men jag borde som sagt var göra ett nytt. Jag har redan köpt in alla delar från Biltema mm.)

  Jag kommenterade och länkade till dina skidor i ett svar på skidforum.se.
  http://www.skidforum.se/viewtopic.php?pid=133215#p133215

  Du kan ju kommentera vid tillfälle om jag har någorlunda rätt i att jag tror att ditt skidpar nr 4 skulle kunna passa bra till långlopp 😉 .

  Jag har inte köpt din bok än, men om inte klubben köper in något/några ex, så kommer jag köpa den nästa år.

Kommentarer är stängda.