Årefjällsloppet revisited

Martin Rosvall avslutade skidkarriären med en ny bra långloppssäong, bl a 15:e man i Vasan. Jag lärde känna Martin lite bättre i år och det är en riktigt hyvens grabb. Lycka till med forskningen i Umeå Martin!

Martin Rosvall avslutade skidkarriären med en ny bra långloppssäong, bl a 15:e man i Vasan. Jag lärde känna Martin lite bättre i år och det är en riktigt hyvens grabb. Tack för lunchen och lycka till med forskningen i Umeå Martin! Och hälsa din mor!

Jag missade några saker i gårdagens inlägg om Årefjällsloppet.

  • Superkul att Charlotte Kalla kom, sågs och segrade. Min tid var 13:56 min snabbare än Kallas. Jag får ofta frågan hur jag står mig mot damvärldseliten och jag brukar svara att jag vinner på alla distanser utom sprint. Det stämmer nog ganska bra. Jag skulle inte vilja möta en benskejtande Kikkan Randal på ett lätt sprintbana på hård snö.
  • Daniel Rickardsson skulle kunna vinna Vasaloppet. Men jag tror ingen annan i herrlandslaget skulle varit topp 10 i Årefjällsloppet om de ställt upp i helgen. De är inte tillräckligt bra på att staka. Många duktiga världscupåkare hamnade utanför topp 50 i både Vasan och Årefjällsloppet.
  • Det blev ingen bankett för mig i år, utan istället nattåget hem med familjen. Ibland måste man välja. Däremot satt jag först med Helsinge Ski Team och sedan en stund med Team Centric på afterskin. Det var otroligt trevligt.
  • Lars Ljung och Anders Högberg lägger av efter den här säsongen.
  • Simen Östensen har han en hund som följer med på de flesta skidpassen.
  • Jag åkte på mina “Årefjällsloppsskidor”, som jag gjorde premiär på för exakt ett år sedan. Höjd ca 1,4 på halvvikt och 0,4 på helvikt. Fin grundstruktur och ganska hårt rill (rak). Gick bra i skuggan men inte lika bra i solen. Jag undrar vilken typ av skida och struktur som passar när det är riktigt varmt och moddigt, men samtidigt torr luft?
  • Många elitåkare bryter skidlopp för att de har dåligt glid. Märkligt tycker jag.
  • Åre är vackert, kul och trevligt i solsken. Nästa år ska jag se till att Ulricehamns IF kommer med full styrka.
Afterski på sportbaren O'Learys på Holiday Club. Vanligtvis klarar jag inte av sportbarer pga av all bollsport, men nu visade man lite skidåkning!

Afterski på sportbaren O’Learys på Holiday Club. Vanligtvis klarar jag inte av sportbarer pga av all bollsport, men nu visade man lite skidåkning!

Düsseldorf-Peter Larsson hade Åres märkligaste naglar. Men han gör ett bra jobb med Stonehamnkläderna tillsammans med Fredrik Persson.

Düsseldorf-Peter Larsson hade Åres märkligaste naglar. Men han gör ett bra jobb med Stonehamnkläderna tillsammans med Fredrik Persson.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.