Jag har syndat

Skating_610C_1000px

Skating 610C med 8:or (Marwe har tröghetsgradering 0, 6, 7 och 8). Jäkligt bra rullskida med skön stomme och hjul som greppar fantastiskt i regnväder. Uppföljaren heter 620, men den har jag inte testat.

Jag har syndat. Det var igår. Efter 11 månader och en dag körde jag återigen skejt. Jag hade tänkt att hålla mig borta från sprattlandet, men eftersom det finns rullskidor på programmet vid SM-veckan i Borås i juli så kände jag att jag inte kommer undan.

Igår klev jag upp vid kl 06.00 och ställde ut på 48 min med mina Marwe-8:or, alltså de trögaste. Det blev 17.9 km/h i snitt på en någorlunda kuperad runda. Kändes ovant, men helt OK.

Målet fram till SM fredag 4 juli är att åka ett 45 min-pass per vecka skejt. Det kommer mestadels att bli intervaller på tävlingshjul. Det gör ont att erkänna, men det är väldigt roligt att skejta, det ger bra flås!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Prylar, Rullskidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Jag har syndat

  1. Håkan Axelsson Borås SK skriver:

    Jag blir lite ledsen när jag läser ditt inlägg. För mig är längdskidåkning en sport som består av sprint, individuell start och masstart. Stilarna är klassiskt och fristil. I inlägget utrycker du det som att fristil och det som kallas traditionell skidåkning är mindre värt. Du anser även i ett annat inlägg att man inte ska använda benen när man åker klassiskt. Tråkigt när det skapas en rivalitet om hur man åker skidor. Än så länge finns det olika tävlingsformer och stilar. Jag anser att alla har lika värde men det känns som din inställning är att de du kallar ”trad” och sprattlande (fristil) inte har lika stort värde. Min inställning till skidor är att vi är en stor familj och den bästa skidåkaren är den som kan åka sprint, vanlig distans och masstart (långlopp). Jag hopas att det du skriver inte är din verkliga uppfattning.

    • Erik Wickström skriver:

      Bra kommentar. Jag ska svara dig i ett blogginlägg i veckan. Självklart har inte stakning och långlopp mer värde, det har jag aldrig sagt hoppas jag.

Kommentarsfältet är stängt.