Ski Classics 2015

Intervjuer för Swix Ski Classics YouTube-kanal dagen innan loppet

Jag jobbade som journalist för Swix Ski Classics säsongen 2013 och fick många gånger intervjua långloppsstjärnorna, bland annat en kille från Tvärred. Stort grattis Oskar till 6.55 i Vättern i helgen! Nu klarar du Rickard Andréassons klassikerrekord.

Jag pratade nyligen med David Nilsson, “chefen” för långloppscupen Swix Ski Classics. Det har spekulerats lite i vilka tävlingar som kommer på programmet nästa säsong, men det är ännu inte klart. Ski Classics ska ha styrelsemöte 15 augusti och räknar inte med att ha en färdig planering innan dess. Förra säsongen ingick sex deltävlingar och målet är att ha 6-8 st.

När jag frågade David om La Diagonela eller La Sgambeda kunde bli aktuella sade jag ungefär “Ja, de har vi pratat mycket med, men ingen är klart. Det kanske inte blir redan nu till vintern, vi får se.” Han sade också att Ski Classics kommer att se över hur arrangörerna skötte sig i vintras och om kraven uppfylldes.

Jag själv tror att de inte var helt nöjda med König Ludwig Lauf. De som såg TV-sändningen där eliten varvade motionärer i avgörande skeden av loppet kan nog till viss del hålla med.

Däremot tror jag Ski Classics är sugna på att ha med La Diagonela. De fick vara reservort för eliten när Jizerska ställde in i vintras. Kanonfina förhållande i vackra landskap! Men det är skillnad på att ordna ett TV-sänt lopp på 100 deltagare och flera tusen.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.