Lager 157 SKI TEAM

1400868502I maj bildades det svenska långloppslaget Lager 157 SKI TEAM, bestående av Daniel Richardsson, Jörgen Brink, Fredrik Byström, Markus Ottosson, Markus Johansson och Fredrik Jonsson. Det är en vidareutveckling av Helsinge Ski Team och de kommer att åka Swix Ski Classics i vinter, med främsta målet att vinna Vasaloppet.

Det är gediget arbete som verksamhetsansvarige Anton Järnberg med flera har lagt ner och det ska bli spännande att se hur de står sig i vinter. Extra roligt är att min klubbkompis snygge-Markus Johansson är med.

Daniel Richardsson vinner Årefjällsloppet 2014, solo. Foto: Magnus Östh.

Daniel Richardsson vinner Årefjällsloppet 2014, solo. Foto: Magnus Östh.

Sedan det blev offentligt att laget bildades för en knapp månad sedan har många frågat mig varför inte jag var en av åkarna, inte minst med tanke på att jag är god vän med såväl Anton som Stefan Palm (som båda bor i Ulricehamn) på Lager 157. Först och främst och viktigast ska sägas att även om jag var före halva laget i Vasaloppet i vintras, så är alla mer meriterade än vad jag är. Sedan har jag också varit tydlig med att jag inte vill tävla en hel säsong i Europa (och inte heller åka på ett veckolångt läger varje månad). Jag var på alla Swix Ski Classics-loppen i samband med journalistuppdraget 2013, och jag tyckte det var för mycket resor. I vintras tävlade jag i Sverige och klarade mig med oftast med bara en natt borta och det trivdes jag mycket bättre med.

Nu får vi hålla tummarna att det Ulricehamnsbaserade långloppslaget gör bra ifrån sig i cupen. Själv tror jag att Richardsson kan bli världens bästa långloppsåkare, jag tror inte hans landslagskollegor har alls möjligheter att bli sådana storstakare.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Lager 157 SKI TEAM

 1. Axel skriver:

  Rickardsson är förmodligen världens bästa stakåkare redan. I Årefjällsloppet utklassade han motståndet (inklusive Brink och de evigt unga Auklandbröderna).

  Det verkar som att han tagit ett nytt steg i utvecklingen den gångna säsongen fysiskt, tekniskt såväl som taktiskt. Femmilen i Holmenkollen var mycket smart upplagd av honom. Ifall han åker lika taktiskt smart i framtiden blir det svårt att stoppa honom…

 2. Robert Eriksson skriver:

  Tolkar ditt inlägg som att du inte blev tillfrågad 🙂

 3. Erik Wickström skriver:

  Axel: Ja, det han visade i Åre satte nog skräck i många. Det var ruskigt imponerande.
  Robert: Det stämmer, och det var ju i sin ordning.

Kommentarer är stängda.