Rekordstor rullskidsdag

Markus Ottosson, Marcus Johansson och Jörgen Brink efter lite skejtande och badande

Markus Ottosson, Marcus Johansson och Jörgen Brink efter lite skejtande och badande

bild 461 km stakning på treor och förmiddagen och 41 km skejt på treor på eftermiddagen. Det är första gången i mitt liv jag åkt över 10 mil rullskidor på en och samma dag. Det blev drygt fem timmars träning, vilket har lite i hårdaste laget för min del. På stakpasset gasade Brink och jag lite sista 10 min och det kändes på eftermiddagspasset.

Vi åkte från Delsbo, där vi bor och äter gemensamt i ett stort hus, till Lars Ljungs föräldrars vackert belägna sommarstuga vid sjön Gryttjen. Där bjöds på god middag och det var inte mycket att klaga på den dagen.

bild 5Idag ska vi åka Delsborullen, som består av 3,6 km prolog + 11,2 km jaktstart, allt i flack terräng på klassiska tvåor. Det är lite för korta distanser för min del, så även om jag känner mig i bra form räknar jag med att få det ganska tufft i morgon (dessutom tog gårdagen en del). Förutom Lager 157 SKI TEAM är bl a Robin Bryntesson, Anders Svanebo och några juniorelitkillar anmälda.

Lars Ljung är anställd av SOK och gör många trevliga, korta filmer om längdskidåkning. Vissa har ett intro där han spelar gitarr och sjunger "Uphill or downhill...". Jag fick honom att dra den på gitarr med sång igår, så bra!

Lars Ljung är anställd av SOK och gör många trevliga, korta filmer om längdskidåkning. Vissa har ett intro där han spelar gitarr och sjunger ”Uphill or downhill…”. Jag fick honom att dra den på gitarr med sång igår, sååå bra!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Rullskidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.