Delsborullen 2014 the story

Anders Svanebo, jag och Lager 157 SKI TEAM

Anders Svanebo (som joinade lägret idag), jag och Lager 157 SKI TEAM. Foto: Lars Ljung.

Resultat Delsborullen 2014 prolog + jaktstart

Resultat Delsborullen 2014 prolog + jaktstart

Snygge-Marcus drar för Bysse och mig

Snygge-Marcus drar för Bysse och mig. Foto: Lars Ljung.

Ojojoj. Där fick jag verkligen en lektion. Jag var astronomiska 3.18 min efter Markus Ottosson på totalt knappt 17 km ganska platt stakning på 2:or. Det är för mycket, på tok för mycket. Det kändes bra och jag hade samma rull som de andra. Problemet var att jag åkte för dåligt.

Prolog 4.6 km
Prologen var 6 varv på en 760 meter lång bana i villakvarten med en del svängar. Individuell start. Där höll jag 26.1 km/h i snitt solo i drygt 10 minuter på Proski-2:or. Det tyckte jag var bra. Men jag blev fullständigt utklassad, inte minst av Markus Ottosson som vann 19 s före Anders Svanebo. Jag var 1.02 min efter Ottosson.

Ottosson hann precis varva Marcus och Fredrik

Ottosson hann precis varva Marcus och Fredrik. Foto: Lars Ljung.

Jaktstart 12.2 km
På jaktstarten gick jag ut 2 s före en junior. De var för övrigt en del bra juniorer med, en som tagit ett par JSM-medaljer och en som faktiskt totaldominerade JSM förra året (Oscar Ivars). Varvet var något annorlunda, med lite färre svängar, men också en längd av ca 760 meter. 16 varv skulle köras. Jag och junisen växeldrog 2-3 varv innan Ottosson kom och varvade. Jag kunde gå med i ca ett halvt varv innan jag flög. Junisen hade dock släppt så jag fick köra solo. Efter ett tag kom Brink och Svanebo, som jag hängde ca 2/3 varv. Efter 10 varv kom snygge-Marcus och Bysse, och då lyckades jag hänga 5 varv innan de gick i mål och jag körde sedan sista varvet själv. Mitt snitt blev 27.4 km/h, vilket jag tycker är bra. Återigen krossad, men jaktstarten var längre och där var jag åtminstone lite mindre efter procentuellt sett.

Hem och träna
Hela våren har jag känt mig och varit i bra form om man tittar på tävlingar, testlopp och intervalltider. Att åka fort i platta, korta lopp på tävlingshjul eller 2:or har aldrig varit min melodi, men det här var bannemej för dåligt. Ottosson var visserligen übermänsklig, men jag var långt efter de andra också. Detta måste jag bli bättre på i t ex ett Vasalopp med snabbföre och medvind. Eller för att överhuvudtaget kunna hänga med om det går fort på myrarna.

Det blir mer styrka, bättre stakteknik och fler impulser när jag kommer hem! Tack Lager 157 SKI TEAM för att ni gav mig en lektion! Och Delsbo för ett oerhört trevligt arrangemang!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Delsborullen 2014 the story

 1. Håkan skriver:

  För mycket tröga hjul?

  • Erik Wickström skriver:

   Nej, inte för att åka snabbt på snö, men för att åka snabbt på rullskidor 🙂
   Men visst fick man en tankeställare, kanske lite mer stakning på 2:or kommer att hjälpa mig på myrarna och i fartökningarna. Jag kommer från och med nu att öka andelen på 2:or, men det blir fortfarande mest 3:or och 4:or.

 2. Ping: Väldigt bra läger | Erik Wickström – Konditionskonnässör

Kommentarsfältet är stängt.