Står över eftermiddagspasset

Sjuvallsleden bjöd på fin skog

Sjuvallsleden bjöd på fin skog

bild 3Det mycket trevliga dagarna i Hälsingland fortsätter. Idag körde vi ett crosspass, men ungefär lika delar löpning och stakning, totalt 3,5 timmar. Jörgen gillar att berätta om bygden och eftersom jag är intresserad av i princip allt så sprang vi och pratade en hel del. Vi höll oss i Thomas Magnussons gamla träningstrakter och det finns många härliga historier om den pojken. Bland annat visade Brink en högt belägen åker där Magnusson hade åkt 80-90 varv på en 1 km-runda på vissa pass.

Jag är en riktigt lågpulsare och har märkt att jag har lägre snittpuls (både i absoluta tal och i förhållande till max) än de andra både på stakning och löpning. Men det är som sagt inte det som vi tävlar i. Men det visar att jag förmodligen skulle haft en fördel om Vasaloppet vore dubbelt så långt. Det är nog också en av förklaringarna varför jag är bättre på att åka nio mil än en mil. Jag är en lågenergiförbrukare, men har för lite power.

Vi träffade legenden Klint-Olle på lunchrestaurangen

Vi träffade legenden Klint-Olle på lunchrestaurangen. Han driver ett skogsbruk med “vanlig” såg istället för motorsåg.

På eftermiddagen ska de andra köra styrka och en timme skejt. Jag vilar dock. Det har redan varit oerhört mycket mer träning än vad jag är van vid dessa tre dagar och mina muskler är trötta. Det passar också bra att jag får ett lite längre sammanhängande arbetspass vid datamaskinen.

Ikväll blir det middag hos Brinks pappa!

bild 4

bild 2

 

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Står över eftermiddagspasset

  1. Robert Eriksson skriver:

    Extremt intressant att få följa dina bekantskaper med långlopps-teamen.
    Att du får lära känna så många elitåkare på djupet gör en lite avundsjuk.

    Bra jobbat Erik !

Kommentarer är stängda.