18,8 s på 100 m SkiErg = nytt pers

Martin Josefsson både SkiErg och sitt jobb som arkitekt

Martin Josefsson gillar både SkiErg och sitt jobb som arkitekt

 Micke Johansson, rekordhållaren på 100 meter SkiErg på min lista


Micke Johansson, rekordhållaren på 100 meter SkiErg på min lista

I måndags hade en styrkelektion med en Vasaloppsåkare som jag tidigare har coachat. Vi gick igenom olika styrkeövningar dels för att förbättra hans bålstyrka, dels för att bättra på “drivande muskulatur” som exempelvis triceps.

Även om jag inte direkt ser biffigast ut i Borås är jag faktiskt ganska bålstark och klarar att stabilisera kroppen bra i många utmanande övningar. Bl a plankan mellan två bollar och benböj på boll. Det är i grunden mycket tack vare pilatesträningen och sedan att jag själv jobbat hårt med att bli mer balanserad i musklerna för att förhindra skador. En stark och stabil kropp gör också att energin man lägger ner i stavarna används främst för att ta sig framåt, med minskade förluster.

Ytterligare än på listan
Vi gick även igenom lite styrkeövningar på SkiErg och hen ville inte oväntat även pröva på att max 100 meter SkiErg, för att komma in på min åtråvärda lista. Då måste man nämligen vara på plats.

Madde Carlzon världsrekord 500 meter SkiErg

Madde Carlzon världsrekord 500 meter SkiErg

Jag själv har inte gjort det på över ett halvår och blev också sugen. 18,8 sekunder på motstånd 10 blev tiden, pers med 0,2 sekunder. Jag försökte översätta staktekniken jag eftersträvar sedan Lager 157-lägret och det verkade funka bra.

Z:s syster Madde Carlzon satte f ö med 1.44 s världsrekord på 500 meter SkiErg i måndags! Madde har inte åkt så mycket skidor på snö, men är grym på rullskidor och SkiErg. Nu när Lennart “Klingan” Klingberg hjälper henne med träningen kan hon bli farlig!

 

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.