Marika Sundin i Borås

Rickard Bergengren, Marika Sundin, Per Löwendahl, Erik Wickström, Mattias "Z" Carlzon

Rickard Bergengren, Marika Sundin, Per Löwendahl, Erik Wickström, Mattias ”Z” Carlzon. Vita handskar känns sommarfräscht! Sommarfräscht är för övrigt mitt nya favoritord.

Kampen i Vasalöparengrottan går vidare. Igår skrev jag mellan allt redaktörsjobb en artikeln på 9000 tecken och en på 6000 tecken. Det säger förmodligen inte så mycket, men det är i alla fall rejält smattrande på tangenterna.

Erik Wickström målgång Alliansloppet 2013. Foto: Kjell-Erik Kristiansen, sweski.com.

Jag efter målgång i Alliansloppet 2013. Foto: Kjell-Erik Kristiansen, sweski.com. Jag kommer nog köra med Camelbak-linnét även i år, trots att vi har lagning från klubben. Det kan vara svårt att langa om det blir stora klungor.

Klockan 16.00-17.30 var det dock annat än datamaskinsarbete som gällde. Då ställde Per Löwendahl, Z, Rickard Bergengren, Marika Sundin och jag ut på en Alliansloppsøkt på Viared Classic Rollerski-banan. Efter order från mig körde vi 8 st 3 min-intervaller med 2 min vila, med två maxdrag på 15 stavtag i varje intervall. Flack terräng och klassiska tvåor.

Siktar på seger i Alliansloppet
Syftet var att få det lite tävlingslikt i intervallerna och det gick ganska bra. Ett bra pass! Jag har börjat köra med pulsklocka ibland nu igen efter många års paus (gör det egentligen bara vid pryltester av klockor) och det är rolig kuriosa. Nu snittade jag A3 på hälften av intervallerna (mer A2 i början) och maxade tio slag under maxpuls, vilket får räknas som bra på flack stakning på tvåor.

Varför den regerande svenska rullskidsmästarinnan Marika Sundin är i Borås och hängde med oss på ett rullskidspass kan man undra. Det får bli en cliffhanger. I vilket fall som helst sade hon att hon siktar på seger i Alliansloppet på lördag!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.