Ny upplaga av skidboken

Omslag boken Längdskidåkning för dig

Omslag boken Längdskidåkning för dig

”Längdskidåkning för dig” har sålt slut och denna vecka trycks en ny upplaga. I princip är inget förändrat, bara några smågrejer:

 • Omslaget är av lite annat papper
 • På baksidan finns det citat av folk om boken
 • Text om upplaga etc i början är ändrat
 • Det hittills enda stavfel vi upptäckt är åtgärdat (ironiskt nog var det mitt namn jag stavat fel, vilket Erik Thiberg upptäckte)

De sista 79 böckerna av första upplagan köpte butiken Alewalds på Kungsgatan i Stockholm. Ca 30 st såldes när jag var där i förra torsdagen, men det lär finnas kvar i butiken för dig som bor i Stockholm och är sugen på lite läsning om världens bästa idrott och motionsform.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Prylar, Skidor och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Ny upplaga av skidboken

 1. Håkan Degselius skriver:

  Bra bok. Men nu när jag läst den ordentligt ser jag att du missat att det finns något som heter Fristil, skejting… Din gamla paradgren i sporten längdåkning…

  • Erik Wickström skriver:

   Tack!
   Vad hette det, skejt 🙂
   Det är som du säger, det var min gamla paradgrej. Jag önskar att Vasaloppet vore skejt, för det är Vasaloppet som indirekt totalstyr hela långloppssverige. Jag hade gärna åkt skejt, men eftersom Vasaloppet är klassiskt så koncentrerar jag mig på det. Det är också tidseffektivt att bara tävla i klassiskt (färre träningsformer, mindre utrustning, mindre skidtestning etc).
   Anledningen till boken inte handlar om skejt är delvis pga att den hade blivit lite väl tjock, men också pga av så få åker skejt. Det hjälper ju inte direkt att jag undviker att skriva om den växeln, men som tur är så publicerar skidförbundet en del litteratur på området.
   Tack förresten för påhejningen innan Grönstabacken. Fastnade jag på linsen?

   • Håkan Degselius skriver:

    .. ju du fastnade…! Bra löpt! Du kunde ju tagit upp tjuvskejt i alla fall.. Vanligt förekommande i långloppen…. Jag kommer ihåg våren 1984, tror jag det var, Kirunaspelen.. Ove Aunli och Anette Böe vann tävlingarna utan fästvalla och kastade symboliskt bort burkvallorna i tidningarna efteråt.. Då fanns farhagor att den klassiska stilen skulle försvinna för gott. Skadorna skulle öka dramatiskt på grund av den farliga skejttekniken.. Folk skulle oxå sluta åka skidor på grund av detta.. Men vad har hänt….. påminner lite om vissa andra fobier i dagens politiska samhälle….
    Kör hårt”

  • Erik Wickström skriver:

   Jag håller med, i båda avseendena.
   Vi kör faktiskt en artikel om tjuvskejt i nästa nummer av Vasalöparen 🙂
   Får man kika på någon bild?

 2. Håkan Degselius skriver:

  bilder på väg…

Kommentarer är stängda.