3000 m på 9.30 min

Splitshort är underskattat, särskilt om de kommer från University of Alaska Fairbanks.

Splitshort är underskattat, särskilt om de kommer från University of Alaska Fairbanks. På höger i bild syns en led 1-åkare (366:a i senaste Vasan) med namn Albin Andersson från Hyssna, som jag aldrig träffat tidigare. Han sprang bra och bor numer i Borås. Jag sprang i Asics Piranah 122 gram. Känns i vaderna.

Borås skidlöparklubb har inomhusträning i Ryahallen varje måndag på höstarna och årets premiär ägde rum i måndags. Förra året var jag bara med på en träning, eftersom det är en lite dum tid för mig mitt i kvällsbestyren. Jag kommer nog inte vara med så många fler gånger i år heller, men på måndagens pass stod 3000 m (15 varv) på programmet och då kunde jag inte hålla mig borta.

Magnus "Snickar'n" Sjöbjär och Klara Ask

Magnus ”Snickar’n” Sjöbjär och Klara Ask

Jag har sprungit 3000 m många gånger med personbästa på 9.10 min. De flesta tider ligger på runt 9.30 min. I måndags var vi säkert 30-40 st som sprang i alla åldrar, jättekul att se så många ungdomar i den lokala skidklubben.

Traddar’n sub 10
Det blev lite svårt med alla varvningarna då man fick springa ytterkurva, men å andra sidan är peppande med mycket folk. Jag tycker fortfarande inte benen är helt med i matchen sedan Lidingö och Halensbacken i lördags gjorde inte saken bättre, men testet gick ändå helt OK. Framförallt sista 200 m höll jag bra fart då de gick på 32 s, alltså 2.40 min/km-fart.

Tiden på 3000 m blev 9.30 min med splittarna 3.10-3.12-3.08 min. Traddarn subbade 10 för första gången med 9.58 min och Viktor Axelsson kom in 6 s senare efter hybrisöppning. Rickard Bergengren sprang 3000 m för första gången och fick tiden 10.36 min i sina spikskor, med Magnus ”Snickar’n” Sjöbjär 2 s efter.

Rickard Bergengren i Ryahallen

Rickard Bergengren med tofs i Ryahallen

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.